Dün akşam saatlerinde başlayan ve 4 saat etkili olan sağanak yağmur, Çamlarca, Karahamzalı, Eskimantaş ve Ferhatlı köylerinde sele dönüştü, Meletmez Deresi taştı. Derenin yakınındaki Acarmantaş Köyü Pınar Gözü Mahallesi'nde 35 yaşındaki Halim Kılınçlı'nın alabalık çiftliği de sel sularıyla doldu. Çiftlikteki havuzlarda bulunan yaklaşık 1 milyon adet alabalık sulara kapılıp, çevredeki portakal bahçelerine dağıldı. Suların çekilmesiyle birlikte, çamur deryasına dönen portakal bahçelerinde onbinlerce ölü balık görüldü. Bunun üzerine çevredeki köylüler, çamura bulanmış balıkları çuvallarla toplayıp, evlerine götürdü. Kadın erkek, genç yaşlı onlarca kişi, bahçeden balık toplamak için birbirleriyle yarıştı.

Çiftlik sahibi Halim Kılınç, 80 ton civarında alabalığın telef olduğunu, zararının yaklaşık 550 bin lirayı bulduğunu söyledi. Olay yerine gelen jandarma ekipleri ise vatandaşların balık toplamaması için uyarıda bulundu. Kozan Belediyesi yetkilileri de gün boyu telef olan balıkların kokuşmuş olabileceği gerekçesiyle insan sağlığına zarar vereceği için yenmemesi için hoparlörlerden anonslar yaptı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Necati Doğanay bölgede yaptıkları araştırmalarda şiddetli yağmur nedeniyle mısır ve buğday ekili tarım arazileri ile portakal bahçelerinin zarar gördüğünü, yaklaşık 2 bin arı kovanının da sel sularına kapılarak kaybolduğunu, hasar tespit çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.

İlçe merkezinde de Türkeli Mahallesi'ndeki Kurudere taştı. Çok sayıda evi su bastı. Kozan Belediyesi itfaiye ekipleri, mahallede su baskınına uğrayan evlerde mahsur kalan vatandaşları tahliye edip, yağmur sularının boşaltılması için gün boyu çalışma yaptı.