Porsuk Nehri'nin geçtiği tarım alanlarında incelemeler yapan DSİ Eskişehir Bölge Müdürü Erol Şenöz, bazı bölgelerdeki dere yataklarını genişletmek suretiyle se taşkınlarına karşı gerekli önlemleri aldıklarını söyledi. Eskişehir ve Polatlı bölgesinde kanal genişletme çalışmalarının bir süre daha devam edeceğini söyleyen Şenöz, "Eskişehir ve Polatlı bölgesindeki tarım alanlarının su taşkınına uğrama tehlikesi kesinlikle yok. Dere yatakları ve mevcut su kanallarını genişletiyoruz. Bu çalışmayı Eskişehir, hem de Polatlı bölgesinde yapıyoruz. Dolayısıyla ekili tarım alanlarının sel baskınına uğraması mümkün değil, gerekli her türlü önlemi almış bulunuyoruz. Çiftçilerimiz rahat olsun" dedi.

POLATLI'DAKİ ÇALIŞMALAR

Porsuk Nehri'nin geçtiği Polatlı bölgesindeki Sazılar ile Ömerler Köyü'nde kanal genişletme çalışmaları sürüyor. Porsuk Nehri ile Sakarya Nehri'nin birleştiği bu bölgedeki kanal genişletme çalışmalarının 1 ay devam edeceği belirtildi. Ömer Köyü Muhtarı Nurullah Öz, "Köyümüzde nehrin geçtiği bölgede 12 bin dönüm tarlamız bulunuyor. DSİ'nin çalışmasıyla su taşkınlarına karşı endişemiz giderildi" dedi.

Muhtar Nurullah Öz, köydeki su bentlerinde kısmen su seviyesinin yükseldiğini, ancak bunun bir zararı bulunmadığını söyledi. Tarımsal sulama amaçlı motor ve trafoların kısmen suda kaldığını belirten muhtar Öz, "Bentteki suyun yükselmesi önce bizi endişelendirdi, ancak çalışmalar sonucunda bir korku kalmadı" diye konuştu.



MÖ(AY/İD)