Olay saat 05.30 sıralarında Fevzi Çakmak Mahallesi, 4716 Sokak'ta meydana geldi. Aşık olduğu Z.G'nin bir başkasıyla nişanlanacağını öğrenen Ahmet Tut, motosikletiyle genç kızın evine geldi. Z.G.'nin evde olmadığını anlayan Tut, anne Gülsüm G. ve baba Mustafa G.'yi dışarı çıkardı. Gürültüyü fark eden mahalle sakinleri ise polisi aradı.

HAVAYA ATEŞ AÇTI

Olay yerine ulaşan ekipler Ahmet Tut'la konuşmak istedi. Yanına kimseyi yaklaştırmayan Tut havaya birkaç el ateş açtı. Bu sırada evin bulunduğu sokak, araç ve yaya geçişine tamamen kapatıldı. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı olay yerinde sağlık ekipleri de hazır bekletildi. İşyerinde gece vardiyasında olan Z.G'nin yanına getirilmesini isteyen Tut, polis tarafından uzun süre ikna edilemedi. Ahmet Tut'un havaya ateş açması ve konuşmak istememesi nedeniyle Özel Harekat timleri çağırıldı.

ÖZEL HAREKAT EVİN ETRAFINI SARDI

Olay yerine gelerek kısa sürede hazırlanan Özel Harekat timi evin çevresine konuşlandı. Yaklaşık 1 saat boyunca Ahmet Tut'la konuşan tim, defalarca operasyon yapmak istemediklerini kendisine zarar gelmeyeceğini aktardı. Bir süre sonra teslim olacağını söyleyen Ahmet Tut, elindeki tüfeği atarak evden dışarı çıktı. Kontrollü bir şekilde gözaltına alınan genç, polis merkezine götürüldü.

Olayın ardından uzun süre şok yaşayan baba 57 yaşındaki Mustafa G. ile anne Gülsüm G. ifadelerinin alınması için polis merkezine götürüldü. Evde inceleme yapan polis çok sayıda boş tüfek kartuşu ele geçirdi. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.