Olay, merkez Karatay İlçesi Vatan Sanayi Gürçınar Sokak'ta saat 21.30 sıralarında meydana geldi. Karaman’dan bayram ziyareti için Konya'ya gelen Cumali Salman, Vatan Sanayisi'nde güvenlik görevlisi olarak çalışan arkadaşı Erdal K.'nın iş yerine gitti. Arkadaşı ile sohbet etmeye başlayan Cumali Salman, bir yıl önce kanserden ölen eşini çok özlediğini söyledi. Arkadaşını teselli etmeye çalışan Erdal K., bir süre sonra sanayide devriye gezmek için arkadaşının yanından ayrıldı.

POMPALI İLE KENDİNİ VURDU

Devriye görevini tamamladıktan sonra iş yerinin önüne gelen Erdal K., arkadaşının elinde pompalı tüfekle beklediğini gördü. İddiaya göre Erdal K.'nın silahı istemesine rağmen vermeyen Cumali Salman, pompalı tüfekle karnına ateş etti. Kanlar içinde yere yığılan Salman, ağır yaralandı. Erdal K. polise ve sağlık ekiplerine haber verdi.

KALP MASAJI  

Olay yerine gelen 112 Acil Servis ekiplerinin yaklaşık yarım saatlik kalp masajı yaparak hayata döndürmeye çalıştığı Cumali Salman kurtarılamadı. Salman'ın cesedi otopsi yapılmak üzere Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Morgu'na kaldırıldı.

Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.