Olay saat 12.30 sıralarında Kepez Çankaya Mahalle Muhtarlığı önündeki parkta meydana geldi. İnşaat işçisi Mustafa Pelit, kendisine ait 2B arazisinin kayıt işlemleri sırasında başka biri adına kayıt yapıldığını öğrenince soluğu muhtarlıkta aldı. Hac izninde olan muhtar yerine aza Hüseyin Gülbudak ile konuşmaya başlayan Mustafa Pelit, tartışmanın büyümesi üzerine yanında getirdiği pompalı tüfeği doğrulttu. Bir anda namludan tutarak kendisini korumayı başaran Hüseyin Gülbudak, bu kez zanlının bıçaklı saldırısına uğradı. Olay sırasında göğsünden 3 bıçak darbesi alan Gülbudak, ağır yaralı olarak Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırılarak yoğun bakımda tedaviye alındı.

Olaydan sonra yaya olarak kaçmaya başlayan Mustafa Pelit, yaklaşık 15 dakika sonra, olay yerinden 1 kilometre uzaklıkta yakalanarak gözaltına alındı. “Keşke tüfekle vurabilseydim" diyen zanlının sakin tavırları dikkat çekti.

Eşinin bıçak darbeleriyle ağır şekilde yaralandığını öğrenen Hatice Gülbudak ile kızı da muhtarlığın bulunduğu parka gelerek gözyaşı döktü.