Edremit- Akçay karayolundaki bir akaryakıt istasyonuna 3 Mart saat 03.10 sıralarında motosikletle gelen yüzleri kar maskeli 2 kişi, pompa görevlisi Kemal Kılıç’ın başına tabanca dayadıktan sonra yumruklayıp yere düşürdü ve cebindeki 6 bin lirayı gasp edip motosikletle kaçtı. Bir süre sonra Kemal Kılıç jandarmayı arayıp bilgi verdi. Akaryakıt istasyonuna gelen jandarma, güvenlik kamerası görüntülerine incelenmek üzere el koydu ve Kılıç’ın ifadesine başvurdu. Çevrede yapılan incelemede gasp sırasında kullanılan oyuncak tabanca ele geçirildi.

AYRINTI GÖRÜNTÜLERDE

Olayla ilgili soruşturma başlatan jandarma, defalarca izlediği güvenlik kamerası görüntülerinde, iki şüphelinin akaryakıt istasyonuna girmeden önce motosikletle selektör yaptığını ve olay sırasında Kemal Kılıç’ın direnmediğini fark etti. Gaspın planlı olarak yapıldığını düşünen jandarma Kılıç’ın yakın çevresini mercek altına aldı. Yapılan takipte, Kılıç’ın gelirinden fazla para harcadığı ve çevresine de yüklü miktarda borcu olduğu tespit edildi. Bunun üzerine Kılıç, geçen pazartesi ikinci kez ifadesi alınmak üzere jandarma karakoluna davet edildi. Jandarmanın elde ettiği delilleri sıralaması üzerine köşeye sıkışan Kemal Kılıç, bir süre sonra gerçeği anlatmak zorunda kaldı. Kılıç, ifadesinde, akaryakıt istasyonuna gelen iki kişinin arkadaşları 30 yaşındaki Ercan Sözdemir ile 27 yaşındaki Can Battal olduğunu ve gasp planını birlikte yaptıklarını itiraf etti.

ÜÇÜ DE TUTUKLANDI

Kılıç’ın verdiği bilgiler doğrultusunda Sözdemir Akçay Beldesi’nde, Battal da Burhaniye İlçesi’nde yakalandı. Gözaltına alınan 3 arkadaş, işlemlerinin ardından sevk edildikleri adliyede çıkartıldıkları mahkemece tutuklandı.