Olay, Akhan Mahallesi’ndeki Denizli Gümrük Müdürlüğü yanında bulunan TIR park alanında bugün sabah saatlerinde meydana geldi. Kente, Polonya’dan maden suyu getiren 6 Polonyalı TIR şoförü, kendisine ait WSZ Y730 plakalı TIR’ın kabininde uyuyan arkadaşları Cezary Mıchal Fıgarskı’yi uyandırmak istedi. Ancak tüm çabalarına rağmen, içerden ses gelmedi. Bunun üzerine Polanyalı şoförler, Türk şoförlerin de yardımıyla TIR’ın camını indirdi ve tel yardımıyla kapıyı açtı. TIR’ın kabinine giren şoförler, Fıgarskı’yi hareketsiz görünce durumu sağlık ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen sağlık görevlileri, Fıgarskı’nin hayatını kaybettiğini belirledi. Daha sonra olay yerine gelen polis, TIR ve çevresinde detaylı inceleme yaptı. İncelemelerin tamamlanmasının ardından talihsiz adamın cesedi TIR’dan çıkarılıp cenaze aracıyla otopsi yapılmak üzere Pamukkale Üniversitesi Hastanesi Adli Tıp Kurumu’na götürüldü.

Polis ekipleri, olayla ilgili Polonya Büyükelçiliği’ni arayıp bilgi verdi. Türk şoför Ziyaettin Güloğulları, “Arkadaşları cama vurup, uyandırmaya çalışıyordu. Biz de kapıyı açmalarına yardım ettik. İçeriye baktıklarında hareketsiz yattığını fark etmişler. Sağlık ekipleri, sabaha karşı öldüğünü belirtti” dedi.

Polonyalı şoför Cezary Mıchal Fıgarskı’nin 4 gün önce İpsala sınır kapısından Türkiye’ye giriş yaptığı, dün de Denizli’ye geldiği öğrenildi. Dün, Pamukkale’yi gezdikten sonra Gümrük Müdürlüğü TIR parkına giden Fıgarskı’nin gece uyumak için TIR’ın kabine girdiği bildirildi. Yapılan ilk incelemede Fıgarskı’nin kalp krizi nedeniyle can verdiği kaydedildi. Yapılacak otopsiden sonra cenazenin İstanbul’a, oradan da Polonya’ya götürüleceği öğrenildi.



RÇ(İÖ/AAA)(FOTOĞRAF)