Gaziantep'te Göğüs Cerrahi Uzmanı Dr. Ersin Arslan'ın önceki gün görevi başında öldürülmesi, Antalya'da protesto edildi. Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası'na (SES) mensup yaklaşık 200 sağlık çalışanı, saat 12.30'da Konyaaltı'ndaki İl Sağlık Müdürlüğü binası önünde toplandı. Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın istifasını isteyen grup, bir anda Antalya-Kemer karayolunu trafiğe kapattı.

POLİSİN TAKTİĞİ

SES Antalya Şube Başkanı Mustafa Kılınç, basın açıklamasını okumaya başlar başlamaz uyarı yapan polisler, yolun açılması için ilginç bir yönteme başvurdu. Hemen hepsi beyaz önlüğüyle gelen sağlıkçılara, "Ambulans geliyor, yolu açın" diye bağıran polis, bunda başarılı oldu. Yolu trafiğe açarak ambulansı bekleyen grup, yaklaşık 5 dakika boyunca eylemi durdurdu. Ambulansın gelmediğini görünce de yol kapatılarak eylem devam etti.

Şube Başkanı Kılınç, Hiç kimsenin hastanedeki cinayetleri cehalet ya da tepki diye izah edemeyeceğini söyleyerek, "Yıllardır sağlık ortamının vahşi bir şiddet ortamına dönüştüğünü, sorekli olarak saldırıya uğradığımızı, hekimlere, sağlık emekçilerine yönelik şiddetin artık dayanılmaz boyutlara geldiğini, can güvenliğimizin olmadığını söyledik. Yetkililer ise kulaklarını tıkadı. Sağlıkta dönüşüm programı uygulandıkça şiddet de artmaktadır" diye konuştu.

Açıklamanın ardından grup, yaklaşık 1 saat boyunca trafiğe kapattığı Antalya-Kemer karayolunu trafiğe açarak eylemi bitirdi.

ŞİDDETİ KINAMAK İÇİN BURADAYIZ

Sendikanın eyleminin hemen sonrasında Antalya İl Sağlık Müdürü Adem Bilgin, Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin Başhekimlik binası önünde Gaziantep'teki saldırıyı kınamak için bir açıklama yaptı. Birçok uzman doktor ve sağlık çalışanının da katıldığı açıklamada her türlü şiddeti kınamak için burada olduğunu söyleyen Adem Bilgin, şöyle dedi:

"Değerli arkadaşımız Ersin Arslan'ın böylesine hain, kabul edilemez ve vicdanlarımızı sızlatan bir saldırı ile yaşamının sonlandırılması, sağlık camiası olarak hepimizi derinden üzdü. Hiçbir zaman cehalet kurbanı olmamalıydı. Bir doktor kolay yetişmiyor. Herkesin sağlık hizmeti almaya hakkı olduğu gibi her bir sağlıkçının insanüstü gayretle hizmet vermekte olduğu unutulmamalıdır."