İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, tütün kaçakçılığı ile tarihi eser kaçakçılığı yapıldığını belirlediği iki adrese önceki gün baskın yaptı. İ.Ç.'nin kent merkezinde bulunan evinde yapılan aramada 118 kilo kaçak nargile tütünü ele geçirildi. Kutular içerisindeki tütünlere polis ekipleri tarafından el konulurken, İ.Ç. gözaltına alındı.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, aynı saatlerde tarihi eser kaçakçılarına yönelik operasyon düzenledi. Tarihi eserleri satmak üzere oldukları anlaşılan kişileri takip eden polis, il merkezinde bir eve baskın yaptı. Polis ekipleri tarafından yapılan aramada evin içerisine saklanan 4 dua kitabı bulundu. Tarihi eser niteliği taşıyan dış kapakları deri, siyah mürekkeple Arapça el yazısı ile yazılmış 4 dua kitabına el konuldu. Olayla ilgili İ.Ç. ve F.D. gözaltına alındı.

Emniyet müdürlüğünde alınan ifadelerinin ardından İ.Ç., 'Kaçakçılık Kanuna Muhalefet', İ.Ç. ve F.D. ise 'Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na muhalefet suçundan adliyeye sevk edildi.



MY(MÇ/BT)