Afyonkarahisar Polis Meslek Yüksekokulu'nda (PMYO) geliştirilen 'Taş Atan Çocuklarla Empati' projesi, basına tanıtıldı. Proje, PMYO öğrencileri üzerinde bir farkındalık oluşturarak, suç işleyen çocuklara müdahale ederken yapıcı olmayı esas alıyor. Afyonkarahisar PMYO'da görev yapan psikolog Murat Tezcan'ın hazırladığı proje 5 aşamadan oluşuyor.

Birinci aşamada öğrencilerin dikkatinin çekilmesi amacıyla okula afişler asılacak ve slogan yarışması düzenlenecek. Projenin ikinci aşamasında suça itilen çocuklar hakkındaki bazı videolar izlettirilecek. Üçüncü aşamada polis okulu öğrencileri arasında çalışma grupları oluşturularak, suça sürüklenen çocukların yaşadıkları sorunlar analiz edilecek. Bu analizler, daha sonra sunum hâline getirilecek. 'Taş Atan Çocuklarla Empati' projesinin 4'üncü aşamasında hazırlanan sunumlar incelenecek ve sonuç bildirisi hazırlanacak. Ayrıca en iyi sunumu yapan grubun ödüllendirilmesi de öngörülüyor. Projenin 5'inci ve son aşamasında ise PMYO öğrencilerinin bir kısmı suça itilen çocuk, bir kısmı polis rolünde olacak. Dönüşümlü olarak bu rolü oynayacak olan PMYO öğrencileri, empati yaparak hangi sıkıntıların yaşandığını hissetmiş olacak.

POLİS ÖĞRENCİYKEN O ÇOCUKLARIN DURUMUNU ANLAYACAK

Afyonkarahisar Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Hasan Şahin, çocukların suç ve terör örgütleri tarafından sık sık kullanıldığını söyledi. Çocukları suçla yan yana görmekten büyük üzüntü duydularını kaydeden Şahin, "Çocuklarımızı, suç örgütlerinin, özellikle de terör örgütlerinin elinden kurtarabilmek için böyle bir projeyi okullarımızda başlatmak istedik. Polisimiz daha öğrenciyken empati yaparak o çocukların durumunu anlamaya çalışacak. Amaç çocukları suç ve terör örgütlerinin elinden kurtarmak" dedi.

Şahin'in konuşmasının ardından psikolog Murat Tezcan, projenin sunumunu gerçekleştirdi. Tezcan, projenin Afyonkarahisar Polis Meslek Yüksekokulu'nda yaklaşık 2 aydır yürütüldüğünü, projeyle ilgili ilk verilerin Nisan ayı içinde alınacağını kaydetti. Tezcan, projenin Afyonkarahisar'da başarılı olması hâlinde diğer Polis Meslek Yüksek Okulları'nda da uygulanabileceğini belirtti.