Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Hizmetleri Başkanlığı tarafından trafik kazalarının azaltılması amacıyla geçen yıl Eylül ayında 'Beş Dakikanızı Bize Ayırın' uygulaması başlatıldı. Samsun Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri de, kazaların en fazla meydana geldiği 04.00- 06.00 ile 16.00- 18.00 saatleri arasında  Samsun- Ordu Karayolu'nda uygulamayı aralıksız sürdürüyor. Çevre yolundan geçen otomobilleri durduran polisler, sürücüleri Bölge Trrafik Denetleme Şube Müdürlüğü Kontrol ve Dinlenme Parkı'na davet ediyor. Burada en az 5 dakika dinlenmeleri sağlanan sürücülere çay, kahve ikramı yapılıyor. İçtikleri çay ve kahve ile uykuları dağılan sürücülere daha sonra vücut dirençlerinin arttırılması için kondisyon aletlerinde spor yaptırılıyor. En az 5 dakikada dinlenen, çay ve kahve içen sürücü, uygulama hakkındaki bilgilerin yer aldığı broşürü aldıktan sonra yoluna devam ediyor.

'AMAÇ KAZALARI AZALTMAK'

Geçen yıl Eylül ayından itibaren çalışma kapsamında yaklaşık 7 bin otomobilin durdurulduğunu söyleyen Samsun Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürü Zafer Güneş şu bilgiyi verdi:

"Yapılan istatistikler doğrultusunda kazaların en çok sabah 04.00- 06.00 ile akşam üstü 16.00- 18.00 saatleri arasında gerçekleştiğini görmekteyiz. Biz de bu saatlerde ekiplerimizle uygulama yaparak, şehrimizden transit geçiş yapan otomobilleri durdurup sürücülerinin dinlendirerek yollarına devam etmeye hazırlıyoruz. Buradaki asıl amaç trafik kazalarının en aza indirilmesidir."



HÇ(İS/COŞ)