Bursa Valiliği koordinesinde, Bursa İl Emniyet Müdürlüğü ve bazı kamu kurumları desteği ile dar gelirli ailelerin sokakta çalışan çocuklarının suça itilmesinin önüne geçilmesi amacıyla düzenlenen 'Geleceğine Sporla Hayat Ver' projesi devam ediyor. Çocukları korumak, daha mutlu ve sosyal bir hayat yaşamalarını sağlamak amacıyla yürütülen proje kapsamında, 12-15 yaşları arasında mendil satan, araba temizleyen ve risk altında olan çocukların suça karışmasının önüne geçilmesi hedefleniyor. Projeyle, uzmanlarca belirlenen 614 çocuk, özellikle sportif faaliyetlere yönlendiriliyor.

Geçen ay 5 yıldızlı otelde ağırlanan çocuklardan 415'i, bu kez, Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla Mudanya İskelesi'nden hareket eden 'Zeki Kaptan' adlı motorla Gemlik Körfezi turuna çıktı. Çocuklar deniz turunun tadını çıkarırken, manzarayı da büyük bir keyifle izledi.

Hayatlarında ilk kez gemiye binerek deniz turuna çıktıklarını söyleyen çocuklar, "Bu yaz çok farklı geçiyor. Polis amcalarımız bizi sinemadan tiyatroya her yere götürüyor. Deniz sefası yapıyoruz" diye konuştu.

Bursa Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdür Yardımcısı İdris Seyman, risk altındaki çocuklara yönelik başlatılan projenin devam ettiğini belirterek, 614 çocuğa yönelik 16 rehber öğretmenin desteğiyle yürüttükleri aktivitelerin yaz boyunca ve okullar açılınca da devam edeceğini söyledi. Seyman, çocuklara rol-model (abla-ağabey modeli) oluşturularak doğru tutum ve alışkanlıkların oluşturulması hedefinde olduklarını kaydederek, "Bu amaçla faaliyete geçirilen Uludağ Üniversitesi ile ortaklaşa düzenlediğimiz 'Bir Umut Ol Benim İçin' projesinde görev alan Eğitim Fakültesi 'Topluma Hizmet Uygulamaları' dersi öğrencileri de çocuklarımıza abla- ağabey oldular. Üniversite öğrencileri çocuklarımızla yakından ilgileniyor. Sadece polisler değil, onlar da proje dahilinde çocuklarımızla zaman geçiriyor" dedi.



TA(FK/CK)