Olay, geçen perşembe saat 23.00 sıralarında Narlıdere Şehitlik Parkı yakınlarında meydana geldi. Huzurevinde santral memuru olarak çalışan Fatma Şensesli, evine gitmek için yola çıktı. Şehitlik yanına geldiği sırada Şensesli’nin arkasından yaklaşan saldırgan, kolundaki çantayı almaya çalıştı. Kendisine direnmeye çalışan kadını yere yatırıp tartaklayan, ardından da yerden aldığı taşla başına vurup yaralayan saldırgan, Fatma Şensesli’nin kolundaki çantayı alarak kaçmaya başladı.

AYAKKABISININ TEKİNİ DÜŞÜRDÜ

Olayın ardından tedavi için hastaneye kaldırılan Fatma Şensesli’nin ve görgü tanıklarının verdiği bilgiler doğrultusunda polis araştırma başlattı. Ekiplerin araştırmaları sırasında, Şensesli’nin çantası otoyol kenarındaki tel örgülerin altında bulundu. Çantanın hemen yanında ise etrafında kan damlaları bulunan bir siyah ayakkabı bulundu. Araştırmalarını bu yöne kaydıran ekipler, otoyol bölgesindeki aramaları sırasında ağaçlar arasında durumu şüpheli görülen bir kişiyi yakaladı.

İstihkam Okul Komutanlığı’nda vatani görevini yapan Mete Ayin'in ayakkabılarından tekinin ayağında olmadığı fark edildi. Tel örgülerin yanında bulunan ayakkabının, Ayin'in ayağındakiyle aynı olduğu belirlendi, şüpheli gözaltına alındı. Askeri birliğinden firar ettiği belirlenen ve hırsızlık suçundan poliste kaydı bulunan şüphelinin, tel örgülerden atladığı sırada elinden de yaralandığı ortaya çıktı. Çantanın yanındaki kan örneklerinin Mete Ayin ve Fatma Şensesli’nin kan örnekleriyle karşılaştırılacağı bildirildi.

Polisteki ifadesinde susma hakkını kullanan Ayin, Merkez Komutanlığı’ndan gelen askeri yetkililere teslim edildikten sonra sevk edildiği adliyede mahkemece tutuklandı.



TY(İÖ/CK)