Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Salih Çalbay, ev kadını eşi 39 yaşındaki Ayşe Çalbay için ilginç bir doğum günü kutlaması yaptı. Salih Çalbay, 3 yıldır evli olduğu eşinin hiçbir doğum gününde yanında olamadı. Çok istemesine rağmen, görevli olduğundan dolayı eşi Ayşe Çalbay'ın doğum gününü kutlayamayan Salih Çalbay, bu arzusunu ilginç bir yöntemle yerine getirdi.

Eşinin 39’uncu yaş gününde de çalışmak zorunda kalan Çalbay, İlçe Emniyet Müdürü İbrahim Saffet Koçer'e durumu anlatarak izin istedi. İzin alan Çalbay, eşi için doğum günü pastası hazırladı. Daha sonra eşini arayan polis memuru, eve müfettişlerin geleceğini ve hazırlık yapmasını istedi. Bir süre sonra 2 müzisyenle birlikte Patlangıç Mahallesi'ndeki evine giden Çalbay zile bastı. Müfettiş beklerken doğum günü pastası ile birlikte eşini karşısında gören Ayşe Çalbay, uzun süre şaşkınlığını üzerinden atamadı. Müzisyenlerin çaldığı şarkılar eşliğinde pastadaki mumları kızı 2 yaşındaki Tuana ile birlikte söndüren Ayşe Çalbay, 39'uncu yaş gününü kutlamanın sevincini yaşadı.

Ayşe Çalbay, sürpriz karşısında çok mutlu olduğunu söyledi. Ayşe Çalbay, "Evlendikten bu yana 3 yıl geçti, ancak hiçbir doğum gününde bir araya gelemedik. Salih, sürekli görevde oluyordu. Bu sürpriz beni çok mutlu etti" dedi. Salih Çalbay ise "Her doğum gününde işimiz gereği görevde oluyoruz. Bugün yine görevim vardı. Durumu anlattım ve izin istedim. Sürpriz yapmak istedim. Çok mutlu olduk" dedi. Çalbay, eşinin doğum gününü kutladıktan sonra tekrar üniformasını giyerek görevine döndü.