Bartın Emniyet Müdürlüğü'nün 'Altın Eller Projesi' kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü'nün destekleriyle okullarda ve sağlık kuruluşlarında 140 bin mavi kapak toplandı. Kapakların karşılığında 2 tekerlekli sandalye alınırken, hayırseverler ise 17 tekerlekli sandalye bağışında bulundu. Bugün tekerlekli sandalyelerin teslimi için Emniyet Müdürlüğü'nün konferans salonunda düzenlenen törene Bartın Valisi İsa Küçük, Bartın Emniyet Müdürü Mehmet Altınok, Bartın Jandarma Alay Komutanı Albay Vahdet Yıldırım, İl Milli Eğitim Müdürü İsa Şeker ve İl Sağlık Müdürü Dursun Koç katıldı. Törende konuşan Mehmet Altınok, "Vatandaşlarımızdan acil olarak tekerlekli sandalyeye ihtiyacı olan 50 kişiden 19'una tekerlekli sandalye temin edilmiş durumda. Kampanyamız 10 Nisan tarihine kadar devam edecek. Gerek Bartın, gerekse yurdumuzun diğer bölgelerinden duyarlı vatandaşlarımız ve kuruluşlarımızın yapacağı tekerlekli sandalye yardımlarını bekliyoruz" dedi.

Vali İsa Küçük ise "İl emniyet müdürümüze ve personeline teşekkür etmek istiyorum. Soruna seyirci kalmak yerine, sorunu çözmek için çaba gösterdiler. Engellilerin elinden tutmak, sosyal yaşama katılmalarını sağlamanın yanısıra bir çevre sorununa da dikkat çektiler" diye konuştu.

Kampanyaya destek olan hayırseverlere ve kuruluşlara teşekkür belgesi verilirken, 19 tekerlekli sandalye engelli vatandaşların yakınlarına teslim edildi.



HT(MÇ/BT)