Telefonla yapılan dolandırıcılık olaylarının bir türlü önüne geçemeyen güvenlik güçleri vatandaşları uyarmak için değişik yollar deniyor. Daha önce Emniyet Genel Müdürlüğü cep telefonlarına mesaj göndererek dolandırıcılara karşı dikkatli olunmasını isterken, Edirne Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri de banka ATM’lerine astığı karikatürlü afişlerle dolandırıcılara karşı uyarılarda bulunuyor. Telefonda konuşan iki kişinin karikatize edildiği afişte, dolandırıcıların kullandığı yöntem ve karşında konuşanın doğru ve yanlış davranışlarını gösteren bilgiler yer alıyor.

Telefonda para isteyen kişilere itibar edilmemesi gerektiği vurgulanan afişte, "Devletimizin hiçbir kurumu veya bu kurumlarda çalışan personeli, sizden kesinlikle herhangi bir şekilde para talebinde bulunmamaktadır. Bu şekilde arayanlar sizi dolandırmak için hareket etmektedirler. İsteklerine itibar etmeyiniz" denildi.

13 BİN LİRASINI KAPTIRDI

Edirne’de son yaşanan dolandırıcılık olayında geçen hafta Uzunköprü’de polis karakoluna başvuran R.A., telefonla arayan ve kendisini Emniyet Müdürü olarak tanıtan bir kişiye 13 bin 262 lirasını kaptırdığını söyledi. Poliste ifade veren R.A., "Beni arayan kişi banka hesaplarıma internet üzerinden girildiği söyledi. Bankada param varsa çekmemi ve verecekleri hesaba yatırmamı istedi. Ben de inanarak A.Ü. hesabına 13 bin 262 bin lira parayı yatırdım, daha sonra aradığımda telefon sürekli kapalı olunca dolandırıldığımı anladım" dedi.

Edirne Emniyet Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre, yapılan uyarıların ardından son dönemde telefonda dolandırıcılık olaylarında düşüş yaşandı. Vatandaşların karakollara başvurarak, telefonda kendisinden para isteyen kişileri şikayet ettikleri belirtildi.



EÖ(LK/COŞ)