17 yıllık polis memuru Hakkı Su’nun, mesai saatleri dışında dört aylık bir çalışmayla yazdığı 'Delillerin Şifresi' adlı kitabı çıktı. 1999 yılından bu yana Olay Yeri İnceleme eğiticiliği yapan Su, mesleki birikimini bu kitapta topladı. Hakkı Su, özellikle olay yerine giden ilk ekibin davranış biçimi nedeniyle bazı delillerin kaybolduğuna dikkat çekerek, hazırladığı kitap ile adli kolluk kuvvetlerine hitap etmeyi amaçladığını söyledi.

150 sayfalık kitapta özellikle buluntu ceset ve patlama olaylarında meslektaşlarında gördüğü davranış eksikliklerini ortaya çıkarmaya çalıştığını anlatan Su, "Kanun ve yönetmelikler çerçevesinde tamamen profesyonel anlamda olayın çözümlenmesi amaçlı olarak ter döken tüm adli kolluk görevlilerine yol gösterici bir kitap hazırladım" dedi.

Delillerin, gerçek suçluya ulaşmaktaki ve olayın çözümündeki önemine değinen Hakkı Su, "Bulgudan delile, delilden sanığa, sanıktan yargı süresine ve masumların sevinç gözyaşlarına ulaşmak için olay yerindeki ilk incelemeler çok önemli. Bu kitabın hazırlanışında desteğini esirgemeyen başta aileme, hocalarıma ve İl Emniyet Müdürümüz Ahmet Turan Temel’e teşekkür ederim" diye konuştu. Hakkı Su, kitabın ilk olarak bin adet basıldığını, bir ay sonra ikinci baskının olacağını sözlerine ekledi.



CU(AÖ/CK)