Sakarya Emniyet Müdürlüğü ekipleri, son aylarda şehirlerarası yolcu otobüslerinin motorlarında çıkan yangınlara yakıt olarak 10 numara yağ kullanılmasının neden olduğunun ortaya çıkması üzerine akaryakıt istasyonlarını takibe aldı.

Polisler, Adapazarı’nda D-100 karayolu üzerinde bulunan E.A.'ya ait bir akaryakıt istasyonunda bazı yolcu otobüslerine yakıt için 10 numara yağ doldurulduğunu belirledi. Mahkemeden alınan arama izniyle akaryakıt istasyonunu fotoğraflı ve kameralı olarak takibe alan Sakarya Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, 10 numara yağ satan E.A.’nın işyerinde çalışan N.S.'nin bir firmaya ait otobüsün akaryakıt deposuna çeşitli aparatlar aracılığıyla dolum yaptığını tespit etti. Ardından istasyona baskın yapıldı. Otobüse 10 numara yağ alan otobüs şöförü O.D. ile istasyon çalışanı N.S. gözaltına alındı.

İş yerinde yapılan aramada 430 teneke madeni yağ, çeşitli aparatlar, üzerinde ibare bulunmayan 1 teneke içerisinde inceltici olduğu değerlendirilen kimyasal ürün ele geçirildi.



ZT(MB/SS)