Merkez Çukurova İlçesi'ne bağlı Güzelyalı Mahallesi'nde bulunan iç giyim mağazasının, geçen 13 Kasım gecesi kapısı kırıldı ve içeride bulunan dizüstü bilgisayar, kasadaki 350 lira ile içerisinde 120 lira bulunan kumbara çalındı. Güvenlik kamera kayıtlarını inceleyerek çalışma yapan polis ekipleri, hırsızlık şüphelileri Cumali Karakaş, Fırat Adıyaman ile yaşları 14 yaşındaki A.A. ve 16 yaşındaki Ş.F.'yi çaldıkları bilgisayar ve kumbara ile birlikte yakaladı.

Aynı gece 5 işyerine girdikleri belirlenen şüphelilerden Cumali Karakaş'ın hırsızlıkta kullanmak için araç kiraladığı, kas erimesi hastalığından dolayı yürüyemeyen Fırat Adıyaman'ın da araçta oturarak arkadaşlarına gözcülük yaptığı belirlendi.

Fırat Adıyaman'ın Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgusunda ise "Ben hasta olduğum için arkadaşlarım beni yalnız bırakmadı. Beni yanlarında götürüyorlar, gözcülük yapıyorum, 3- 5 kuruş harçlık veriyorlar" dediği öğrenildi. İfadelerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Polis, Fırat Adıyaman'ı ise adliye kucağında götürdü.

Yaşları nedeniyle soruşturmaları farklı yürütülen şüphelilerden Fırat Adıyaman ile Cumali Karakaş hakkında 'hırsızlık, mala zarar vermek ve işyeri dokunulmazlığını ihlal' suçlarından dava açıldı. 13'er yıla kadar hapisleri istenen sanıkların yargılanmasına önümüzdeki günlerde Adana 15'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde başlanacak.