İstanbul Narkotik suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği operasyonda Beyoğlu'nda faaliyet gösteren uyuşturucu satıcılarını gözaltına aldı. İstanbul özel yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında yapılan incelemelerde Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü Büro Amirliği'nde görevli 7 polis memurunun da uyuşturucu çetesi ile irtibatı olduğu öne sürüldü. Bunun üzerine savcılığın talimatı üzerine narkotik polisi, Beyoğlu'nda görevli 7 meslektaşını gözaltına aldı.

Gözaltı ile birlikte Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü Büro Amirliği'nde de uyuşturucu araması yapıldı. Bir polis memurunun dolabında 26 gram esrar çıktığı ileri sürüldü. Bir başka polisin yapılan ev aramasında ise sentetik bir uyuşturucu türü olan bonzai, kokain ve extacy bulunduğu iddia edildi.

Soruşturma kapsamında iki polis memuru 'görevi kötüye kullanmak, rüşvet almak, uyuşturucu madde kullanmak' suçlarından tutuklanırken, 5 polis memuru ise savcılık tarafından serbest bırakıldı. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan polislerin, uyuşturucu satıcılarını yakalayıp rüşvet aldıktan sonra serbest bıraktığı, diğer polis ekiplerinin de devriye bilgileriyle ilgili satıcılara bilgiler verdiği iddia edildi.

Soruşturmayı yürüten Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Emin Aydinç, Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü Büro Amirliği'nde arama yapılmasına neden olan 7 polis memurunun dosyasını görevsizlik ile İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdi. Savcılık, görevsizlik kararında "Şüphelilerin suç örgütüne üye olmak ya da örgüte yardımda bulunmak suçlarından ötürü haklarında kovuşturmaya yer olmadığına' denildi. Kararda, 7 polis hakkında 'evrakta sahtecilik', 'rüşvet almak', 'görevi kötüye kullanmak', 'uyuşturucu madde kullanmak ve bulundurmak' suçlarından işlem yapılması talep edildi.


(BB)