4- 10 Nisan Polis Haftası etkinlikleri kapsamında, Kırklareli Anadolu Lisesi 9'uncu sınıfta okuyan 24 öğrenci, Kırklareli Emniyet Müdürlüğü'nü ziyaret etti. Burada yeni kurulan simülasyon odasında ilk defa denenen 'Akıllı tahta' sistemiyle kurşunsuz lazer tabanca ile bir Özel Harekat Polisi atış yaparak senaryo gereği özel hazırlanan simülasyonda lazerli tabanca ile atış yaptı ve rehine kurtarma operasyonuna katıldı. Öğrenciler de bu sanal operasyonu dikkatle izledi.

Kırklareli Emniyet Müdürü Mehmet Behzat Canbazoğlu, polisin tanımını öğrencilere yaptı. Canbazoğlu, "Bugün burada sizlere polis kimdir, halka ne şekilde ve hangi imkanlarla hizmet verdiğini tanıtmak için böyle bir etkinlik düzenledik. Bu akıllı sınıf, sizlerin de okullarınızda olan sınıf gibi. Polis memurlarımıza meslek eğitimi içerisinde eğitim kursları veriyoruz. O kursların verildiği sınıflardan bir tanesi de burasıdır. Bu sene kurduğumuz bu akıllı sınıf 81 kentte aynı ölçülerde yapılmış bir sınıftır. Bu sınıflarda verilen eğitim sadece burada verilmiyor. Ankara'dan verilen eğitim buradaki sınıfta bulunan 360 derece dönebilen kamera sayesinde iletişim kurularak eğitim veriliyor. Ayrıca öğretmen ile burada bulunan polis memuru direk irtibat sağlayabiliyor" dedi.

Canbazoğlu, polislerin simülasyon eğitimini ilk defa öğrencilere ve basın mensuplarına gösterdiklerini söyledi. Canbazoğlu, "Polisin uygulamalı eğitiminde yılda iki defa atış poligonlarında gerçek silahlara yapılan atışların dışında burada bir çok eğitim simülasyon vasıtasıyla atış eğitimlerine katkıda bulunulmaktadır. Bu sistem daha yeni kuruldu, faydasını ilerleyen zamanlarda daha iyi göreceğiz" diye konuştu.



AÜÜ(LK/BT)