İncirlik Mahallesi Atatürk Caddesi'nde 5 Aralık 2010'da meydana gelen kazada, alkollü olduğu öne sürülen ABD'li asker William Theodis Marshall yönetimindeki 01 MB 500 plakalı otomobil, yaya olarak devriye görevi yapan polis memurları Mustafa Yıldırım ve Mehmet Belikırık'a çarpıp yaraladı. Polisler olaydan sonra Adana Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınırken, Marshall, İncirlik Üssü nizamiyesi önünde durdurulup, gözaltına alandı.

Çıkarıldığı mahkemede tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan William Theodis Marshall, hakkında 'taksirle yaralamaya neden olma' suçundan dava açıldı.

Adana 13'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasında, polis memurları Marshall hakkındaki şikayetlerinden vazgeçtiklerini söyledi.

'KALDIRIM OLMADIĞI İÇİN YOLUN KENARINDA YÜRÜYORDUK'

Daha önceki duruşmalarda, kaza anında kendilerinin yaya devriye görevi yaptıklarını belirten memurlardan Mustafa Yıldırım, "Bizim bulunduğumuz yerde kaldırım bulunmadığı için yolun kenarından yürüyorduk. Sanığın kullandığı araç, önünde seyreden aracın sağından geçerek, bize çarptı. Daha sonrasını ben hatırlamıyorum. Komaya girmişim. Hastanede kendime geldim" dedi.

Diğer polis memuru arkadaşıyla benzer ifadelerde bulunan Mehmet Belikırık ise "Önündeki aracın sağından geçmeye çalışırken üzerimize gelerek bize çarptı. Sonra da kaçtı" diye konuştu.

'LENSLİ GÖZÜMÜ OVALARKEN ÇARPTIĞIMI FARK ETTİM'

Evli ve 2 çocuk babası olan Marshall ise tercüman aracılığıyla yaptığı savunmasında kazadan dolayı pişmanlık duyduğunu belirtip şunları anlatmıştı:

"Gece üsse dönüyordum. Sigara içiyordum. Sol gözümde lens vardı. Sigara dumanı nedeniyle gözümde bir kaşıntı oldu. Gözümü ovalarken o sırada bir şeye çarptığımı fark ettim. Ancak neye çarptığımı fark edemedim. Nizamiye kapısına gelince aracımı durdurup, kaza yaptığımı söylediklerinde olayın farkına vardım. Kusurluyum, durumun farkındayım. Dikkatli değildim."

Mahkeme hakimi, polislerin affetmesi üzerine 'taksirle yaralamaya neden olma' suçundan hapsi istenen William Theodis Marshall hakkındaki davanın düşürülmesine karar verdi.