Merkez Bağlar İlçesi'nde bağlı Damlakaya Köyü'ne seminere giden Bağlar İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri köy okulu binasının onarıma muhtaç durumunu ve malzeme yetersizliğini görünce, yardım için çalışma başlattı. Çalışma kapsamında ilçede görevli polisler aralarında para topladı, esnaftan da destek alındı. Toplanan 20 bin lira ile 77 öğrencili okulun binası onarılıp, boyandı. Kütüphane de kurulan okula, öğrenciler için 4 bilgisayar ve kırtasiye malzemesi alındı.

Onarılan okulan açılışı bugün Diyarbakır Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, eşi Fatma Sağlam, Bağlar İlçe Emniyet Müdürü Dr. Sıdık Ekici, polisler, köylüler ve öğrencilerin katılımıyla yapıldı. Bağlar İlçe Emniyet Müdürü Dr. Sıdık Ekici, köye seminer vermeye geldiklerinde okulun oldukça büyük eksikliklerinin olduğunu gördüklerini ve bunun üzerine harekete geçtiklerini söyledi. Ekici, "6 gün içerisinde okulu boyadık, çatısı ile çevre düzenlemesini yapıp, bilgisayar ve kütüphane kurduk. Polis arkadaşlarımın topladıkları para ve Bağlar esnafının da katkıları ile bunları gerçekleştirdik. Bizde bu birliktelik olduktan sonra bizim sırtımız yere gelmez. Katkısı olan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından açılışı yapılan okulun öğrencilerine polisler kırtasiye malzemesi, oyuncak, çikolata ve dondurma dağıttı.



CA,SS(GG/CK)