Olay dün Adapazarı Bosna Caddesi’nde meydana geldi. Devriye gezen motorize ekip ters yönden gelen 79 DF 442 plakalı motosikleti durdurdu. Ruhsat ve ehliyet kontrolü sırasında motosiklette bulunan ve kimlikleri öğrenilemeyen iki kişiden biri idiaya göre cebindeki çaıyı çıkararak polise karşı çıktı. Bunun üzerine polis memuru da tabancasını çekince, ortalık karıştı.

Polis memurunun telsiz anonsu üzerine olay yerine gelen Asayiş Ekipleri trafik polisini 2 gençle tartışırken buldu. Gençlerden biri polis memuruna, "Abi sen psikopat mısın? Beni dövmeye kalkıyor. Silah çekiyor. Al motoru git bizi bırak" derken; polis memuru ise meslekdaşlarına "Üzerinde çakı var" diyerek gençlerin üst araması yapılmasını istedi.

Bu gerginlik sırasında gençler polis memurunun kendilerine orantısız kuvvet uyguladığını öne sürerken, polis memuru da "Sen kimsin bana çakı çekiyorsun? Senden korkmuyorum. Bana çakı çekemezsin" diye bağırdı. Bu tartışmalar sırasında polis memuru, "Bana çakı çekene ben silah da çekerim, sıkarım da" deyince, motosikletli genç ise, "Sıkmazsan adam değilsin" diye cevap verdi. Bu tartışmalar ise kameralara saniye saniye yansıdı.

Polisler tarafından gözaltına alınan iki genç getirildikleri polis merkezinde, birbirlerinden şikayetçi olmayınca serbest bırakıldı. Yapılan aramada motosiklette bulunan 2 kişinin üzerinde çakı çıkmazken; haklarında trafik işaret ve işaretçileri ile kırmızı ışığa uymamak suçlarından toplam 308 lira para cezası kesildi.



AG(MB/AAA)