İstasyon Gar Meydanı'nda açılan tarım aletleri fuarı, tren yolcuları ile çevredeki karayollarının ulaşımını engelledi. Bu durum, semt sakinleri başta olmak üzere trenle yolculuk yapmak isteyen vatandaşlar ve galericiler sitesindeki işyeri sahiplerinin tepkisine neden oldu. Emniyet, belediye ve fuar yetkililerine sorunlarını anlatmalarına rağmen bir çözüm yolu bulamayan galericiler, işyerlerindeki otomobilleri getirerek gar meydanında araç trafiğini kilitledi. Gar meydanındaki Asayiş Ekipler Amirliği'nde görevli polis memurları da yolların trafiğe kapandığını zannederek megafonla anons yaptı. Bir süre sonra eylem olduğunu anlayan polis, yolu açması için galerecilerle konuştu. Fuar alanının yolları açması ile birlikte kendilerinin de otomobilleri kaldıracağını belirten galericiler, polis otolarının da geçişine izin vermeyince sinirler gerildi.

Polislerin telsizle yaptığı anons üzerine olay yerine çok sayıda polis memuru geldi. Yolu açmamakta kararlı olan galericilerin bu hareketi, bir polis memurunu sinirlendirdi. Polisin, galericilerin içlerinden birine tokat atmasıyla ortam bir anda gerginleşti. Tokat atan polisin üzerine hücum eden galericileri diğer poliser güçlükle engelledi. Polis, kendilerine hakaret ettiği gerekçesi ile bir kişiyi gözaltına aldı.

Yaklaşık 1 saat süren eylemin ardından galericiler, polisin fuar alanının geri çekileceği sözünü vermesi üzerine eylemlerine son verdi. Oto Galericiler Dernek Başkanı Selami Dumanay, "Böyle bir rezalet olamaz. Belediyeden gar meydanını kiralayan firma tüm yolları kapatmış. Herkes ekmeğinin peşinde koşuyor. Galericiler sitesine giden yolun açılması için başvurduk ama derdimizi kimseye anlatamadık. Biz de sesimizi duyurmak için fuar alanına giden yolu kestik. Bu sırada istenmeyen olaylar yaşandı" dedi.