Bartın Emniyet Müdürlüğü'nün Şubat ayında başlattığı 'Altın Eller' kampanyasıyla 1 milyon mavi kapak toplandı. Dün Bartın Emniyet Müdürlüğü'nün konferans salonunda düzenlenen törene Bartın Valisi İsa Küçük, Cumhuriyet Başsavcısı Şaban Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Mehmet Altınok, daire müdürleri, kampanyaya destek veren okullar ile tekerlekli sandalye alacak engelli vatandaşlar katıldı. Törende konuşan Vali İsa Küçük, "Öğrencilerimizden bir isteğim var; okullar kapandı, ancak yaz tatiline girdik. 4 ayda 1 milyon kapak toplandığına göre, yaz sıcaklarında neden 2 milyon kapak toplanmasın kampanyaya devam" dedi.

92 TEKERLEKLİ SANDALYE

Emniyet Müdürü Mehmet Altınok da, toplanan kapakların anlaşmalı kuruluşlara teslim edilerek, her 160 bin adet plastik kapağa karşılık 1 tekerlekli sandalye alındığını belirtti. Yardımseverlerin de katkılarıyla 92 tekerlekli sandalye alındığını kaydeden Altınok şunları söyledi:

"Projemize sadece Bartın değil Bolu, Bursa, İstanbul, Erzurum Şenkaya, Van Erciş, Muğla'nın Bodrum ve Marmaris ilçelerinden de destekler gelmiştir. Toplanan 1 milyon plastik kapak karşılığında ve yardımseverlerimiz tarafından hibe edilenlerle birlikte 92 tekerlekli sandalye temin edilmiştir. Tekerlekli sandalyelerden acil olan 52 tanesi ihtiyaç sahibi engelli kardeşimize takdim edilmiştir."

Kampanyaya katılan vatandaşlar ve öğrenciler topladıkları kapakları teslim ederken, engelli vatandaşlara tekerlekli sandalyeleri verildi. Kampanyaya katkı sağlayan kişilere ve hayırseverlere de teşekkür belgesi verildi.



HT(MÇ/COŞ)