Ordu'nun Gülyalı İlçesi Halk Eğitim Merkezi Müdürü olan Kenan Set, öğle tatilinde evine gitti. Bu sırada cep telefonu çaldı. Kısa bir konuşmanın ardından kimseye bir şey söylemeden evden çıkan Set'i eşi merak edip aradı. Ancak telefonu meşgul olduğu için ulaşamadı. Yaklaşık yarım saat eşine ulaşamayınca polisi arayarak bilgi verdi. Bunun üzerine Asayiş Şubesi ekipleri, eşinin verdiği bilgilere dayanarak Kenan Set'in eşkalini tüm ekiplere bildirdi. Kent merkezinde bulunan banka ve ATM önlerine polisler gönderildi. Ardından da belediyeden, "Sayın Kenan Set, çok acilen en yakın polis merkezine müracaat etmeniz gerekmektedir" şeklinde anons yapılarak kendisine ulaşılmaya çalışıldı. Ancak bütün bu denemeler sonuçsuz kaldı.

Dolandırıcının talimatları doğrultusunda ATM'ye giderken Çarşı Polis Merkezi'nin önünden geçen Kenan Set'i dikkatli bir polis memuru görüp dolandırılmaktan son anda kurtardı.

Cumhuriyet savcılığına giderek şikayetçi olan Kenan Set, "Polislere teşekkür ediyorum. Dolandırılmaktan son anda kurtuldum. Bana önce yeni bir cep telefonu hattı aldırdılar. Karşıdaki kişi komiser olarak tanıttığı için inandım. Parayı yatırma aşamasına gelmeden bir polis memuru beni uyarıp telefonu kapattırdı" diye konuştu.



EK(İS/SS)