Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü'nün projenin tanıtımı amacıyla Şehitkamil Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlendiği etkinliğe, Vali Erdal Ata, Emniyet Müdürü Ömer Aydın, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şehitkamil Belediye Başkanı AK Parti'li Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin, projeye geçen yıl katılan öğrenciler ve velileriyle bu yıl eğitime alınacak dar gelirli öğrenciler katıldı. Şehitkamil Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Şehitkamil Milli Eğitim Müdürlüğü, Çocuk Şube Müdürlüğü'nün ortaklığıyla gerçekleştirilen ve 152 bin 825 lira harcama öngörülmesine karşın, 132 bin lira ile yaşama geçirildi. Proje için öncelikle dar gelirli ama eğitim eğilimli 100 öğrenci belirlendi. Bu öğrenciler, 17 kişilik 6 sınıfta, Türkçe, Matematik, Sosyal Bilgiler, Fen Bilimleri ve İngilizce olmak üzere 5 branşta, her branş için 2 saat olmak üzere haftada 10 saat eğitim aldı. Öğrencilere ayrıca 1 saatlik rehberlik eğitimi de verildi.

Kurs başlangıcında yapılan seviye tespit sınavlarında 100 öğrencinin başarı ortalaması 327 puan iken, dönem sonundaki 2012 SBS'de ortalamada yüzde 24'lük yükselişle 404'e çıktı. Proje başlangıcında 9 olan 400 ve üzerinde puan alan öğrenci sayısı ise SBS'de 60'a yükseldi. Kurs öncesinde yüksek puan alan öğrenciler, puanlarını daha da yukarıya taşıdı. Kurslara katılan dar gelirli öğrencilerden 77'si Anadolu Lisesi, 1'i Fen Lisesi, 7'si Anadolu Sağlık Meslek Lisesi, 1'i Anadolu İmam Hatip Lisesi, 5'i lise, 3'ü Anadolu Meslek Lisesi'ne girmeye hak kazandı. 5 öğrenci ise Anadolu Lisesi'ni yedek listeden kazandı. Kursiyer öğrencilerden yalnız 1'i bir okula yerleşemedi.

GURUR TÖRENİ

Emniyet Müdürü Ömer Aydın, elde edilen başarının polis- vatandaş işbirliğinin sonucu olduğunu, Toplum Destekli Polis Şube Müdürlüğü ekiplerinin kursiyer öğrencileri kurs boyunca servisle evlerinden alıp, kurs bitiminde evlerine bıraktığını, derslerinden, yemeklerine kadar tüm yaşamlarıyla yakından ilgilendiğini belirtti. Aydın, öğrencilerin kurs bitiminde il dışı ve il içi gezilerle ödüllendirildiğini de anımsatarak, yeni dönemde kursa katılacak öğrenci ve velilere başarı için çaba çağrısında bulundu. Aydın, "Bu eğitim öğretim döneminde de 200 kursiyer öğrencimize önceki dönemde olduğu gibi Matematik, İngilizce, Fen Bilgisi, Sosyal Bilgiler ve Türkçe branşlarında SBS kursu verilecek. İnşallah bu çocuklarımız da geçtiğimiz dönemde olduğu gibi başarılı olacaklar" dedi.

EĞİTİMDE DURUMUMUZ KÖTÜ

Vali Erdal Ata ise, Gaziantep'in ekonomi, ihracat ve turizmde elde ettiği başarının aksine, eğitimdeki yerinin üzüntü verici olduğunu belirtirken, "Bunda en büyük sebep fiziki yetersizlik. Önümüzdeki 3 yılda 9 bin 500 derslik yaparak sıkıntının çözümü konusunda önemli bir eksikliği gidermeyi planlıyoruz. Emniyet müdürlüğümüzün bu konudaki çabasını taktirle karşılıyorum. Önümüzdeki kursa katılacak öğrencilerimiz ve velilerimizin de fedakarlık yaparak, Gaziantep'in eğitimdeki başarı çıtasının yükselmesi konusunda üzerlerine düşen görevi en iyi şekilde yerine getireceklerine inanıyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından başarılı öğrencilere ödül verildi ve öğrencilerle veliler, protokolle birlikte fotoğraf çektirdi.



AK(OA/SS)