Olay, 3 Ocak 2012'de merkez Aziziye İlçesi'ndeki TOKİ konutlarında meydana geldi. Şizofreni teşhisiyle tedavi gören Selim Karabayır, yeniden hastaneye yatması gerektiğini söyleyen 28 yaşındaki eşi Meral Karabayır'a şiddet uyguladı. TEDAŞ'ta 1998'den beri özel güvenlik görevlisi olarak çalışan Selim Karabayır, şikayet üzerine eve gelen polis memuru 31 yaşındaki Suat Orak'ı kalbinden bıçaklayarak öldürdü, 32 yaşındaki Selçuk Erel'i de yaraladı. Polis memuru Suat Orak'ın şehit edilmesinin ardından eşi Serpil Orak, yaşadığı üzüntü sonucu 3 aylık bebeğini düşürdü.

'NASIL VURDUĞUMU HATIRLAMIYORUM'

Gözaltına alınan Karabayır ifadesinde, "Dürbünden baktım polis memurları vardı. Beni götürüp nezarete atacaklarını, işkence yapacaklarını düşündüm. Elimdeki bıçakla nasıl vurduğumu hatırlamıyorum" dedi. Olaydan sonra tutuklanan 2 çocuk babası Karabayır hakkında, 'adam öldürmek'ten ağırlaştırılmış ömür boyu, 'adam öldürmeye teşebbüs' suçundan da 20 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

'POLİSİN TAHRİK EDİCİ DAVRANIŞI OLMADI'

İddianamede, eşi Selim Karabayır'ın rahatsızlığı nedeniyle hastaneye yatırılması için polisten yardım istediğini kaydeden Meral Karabayır'ın şu ifadelerine yer verildi:

"Köyden bir ekmek bıçağı getirmişti. Hastalığı nedeniyle kendi canımdan da korkuyordum. Kapıya iki polis geldi. Bıçağı elinde tutuyor, kapının arkasında saklıyordu. Polis memuru karakola gelmesini söyledi. Tahrik edici bir davranış olmadı. Eşim birşey söylemeden polis memuruna bıçağı salladı. İçeriye geldi. 'Ne yaptın?' diye sorduğumda 'Ben sana demedim mi, kapıma gelen polisi öldürürüm. Gebersinler' dedi. 15-20 dakika sonra 5-6 polis geldi. Tekrar eşim elindeki bıçakla kapıyı açtı. Bıçağı yarım açtığı kapının arkasında tutuyordu. Polisin biri 'Selim Bey ne yaptın?' dedi. Daha sonra herhangi bir tartışma olmadan eşim polis memurunun üzerine bıçakla saldırdı."

AKIL SAĞLIĞI ARAŞTIRILACAK

1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dün görülen duruşmada sanık avukatı hazır bulundu. Mahkeme heyeti, duruşmaya gelmeyen sanık Selim Karabayır'ın akıl sağlığının yerinde olup olmadığının araştırılması için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderilmesine karar vererek davayı erteledi.



HP(KS/CK)