Beykoz'da, durakta otobüs beklerken eski sevgilisi tarafından silahlı saldırıya uğrayan polis memuru Esra Adile Seyfi. (23) hayatını kaybetti. Bir polis memurunun eşi Asiye Yayla ise seken kurşunlardan birinin diz kapağına isabet etmesi sonucu yaralandı. Saldırının ardından yaya olarak kaçmaya çalışan Akgül Semih Aras, o sırada durağa gelen bir polis memurunun ısrarlı takibi sonucu yakalandı.



Olay Paşabahçe Çiftehavuzlar Caddesi Su Ürünleri otobüs durağında saat 17.15'de meydana geldi. Beykoz İlçe Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Büro Amirliği'nde görev yapan polis memuru Esra Adile Seyfi, iş çıkışı evine gitmek için otobüs durağına geldi. Polis memuru Seyfi, otobüs beklerken yanına eski sevgilisi Akgül Semih Aras geldi. Yaklaşık bir yıldır ayrı olmalarına rağmen sürekli kendisini arayıp tehdit eden eski sevgilisini bir anda karşısında gören Esra Adile Seyfi, sinirlendi. İki eski sevgili arasında çıkan tartışma sırasında yanında bulunan tabancayı bir anda çıkaran Akgül Semih Aras, polis memuru Seyfi’yi kurşun yağmuruna tuttu. Esra Adile Seyfi, kurşunların vücudunun çeşitli yerlerine isabet etmesi sonucu ağır yaralandı. Seken kurşunlardan biri ise otobüs durağında bekleyen, bir polis memurunun eşi Asiye Yayla’nın diz kapağına isabet etti.



Saldırgan eski sevgili olayın ardından yaya olarak kaçarken, yaralılar Esra Adile Seyfi ile Asiye Yayla o sırada olay yerinden geçen bir otomobile bindirilerek Beykoz Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Burada ameliyata alınan polis memuru için kan anonsu yapıldı. Meslektaşları kan vermek için hastane bahçesinde beklerken 15 aylık polis memuru Esra Adile Seyfi yapılan tüm müdahelelere rağmen hayatını kaybetti. Olayda yaralanan polis memuru eşi Asiye Yayla ise Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi.



Eski sevgilisini tabancayla vurduktan yaya olarak olay yerinden kaçan Akgül Semih Aras, bir polis memurunun filmlere taş çıkartan müthiş kovalamacası sonucu yakalandı. Saldırı olduğu sırada otobüs durağına yürüyen Beykoz İlçe Emniyet Müdürlüğü Paşabahçe Polis Merkezinde çalışan bir polis memuru silah sesini duyunca durağa koştu. Polis memuru olan eşiyle aynı büroda çalışan Esra Adile Seyfi ile Asiye Yayla’yı yerde yaralı şekilde gören polis memuru, duraktaki vatandaşlardan saldırganın eşkal bilgilerini aldıktan sonra kaçtığı yöne doğru koşmaya başladı. Bu sırada caddede ilerleyen bir ekip otosunu gören polis memuru otoya binerek saldırganın kaçtığı sokağa girdi. Burada ekip otosundan inen polis memuru, meslektaşlarına ayrı ayrı aramaları gerektiğini söyledi. Bir kaç sokağa bakmasına rağmen saldırganı bulamayan polis memuru vaz geçeceği sırada Akgül Semih Aras’ı gördü. Sivil giyimli olduğu için şüphe uyandırmadan saldırgana yaklaşan polis memuru Aras’ın üzerine atlayarak kıskıvrak yakaladı. Polis memuru daha sonra saldırganı bir ekip otosuna teslim etti.



Paşabahçe Polis Merkezine götürülen Akgül Semih Aras, burada yapılan işlemlerin ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne teslim edilmek üzere sağlık kontrolü için Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne getirildi. Sağlık kontrolleri sırasında fenalaşan Aras, tedavi alındı.



Eski sevgilisinin kurşunlarına hedef olarak hayatını kaybeden Esra Adile Seyfi’nin  Aras’tan yaklaşık bir yıl önce ayrıldığı öğrenildi. Ayrılmalarının ardından sürekli arayıp rahatsız ve tehdit ettiği polis memuru Seyfi tarafından hakkında suç duyurusunda bulunulan Aras’ın Ankara’da savcılıkca ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldığı belirtildi. Savcılık sorgusundan sonra da eski sevgilisini tehdit etmeye devam eden Akgül Semih Aras’ın günlerdir çeşitli otellerde kalarak Esra Adile Seyfi’yi aradığı bildirildi.