Olay, saat 04.00 sıralarında Şair Nabi Mahallesi'nde meydana geldi. Vatandaşlar, tarımsal ürün ihracatı yapan Yusuf Malgir'e ait işyerine, pencerenin demir korkuluğunu kıran 3 kişinin girdiğini fark etti. Vatandaşların seslenmesi üzerine 2 şüpheli kaçarken, 1 kişi ise içeride kaldı. İhbar üzerine olay yerine gelen polis, vatandaşların ifadeleri doğrultusunda içeride olduğu söylenen şüpheliyi aramaya başladı. El fenerleri ile işyerine ışık tutarak araştırma yapan polisler, içeride olduğu düşünülen şüpheliye dışarı çıkması yönünde çağrı yaptı. Ancak polisin çağrısı yanıt bulmazken, el fenerleri ile yapılan incelemede de kimse görülmedi.

İŞYERİ SAHİBİ GELDİ, ŞÜPHELİ YAKALANINCA AĞLADI

Görgü tanıkları ise içeride 1 kişinin kaldığı konusunda emin olduklarını ifade etmesi üzerine, polis işyerinin sahibi olan Yusuf Malgir'e telefonla ulaştı. Malgir, polislerin çağrısı üzerine yaklaşık yarım saat sonra işyerine geldi ve kapıyı açtı. Kapının açılmasının ardından içeri giren polisler, şüpheli 46 yaşındaki Mehmet İlgin'in koltukların arkasında gizlendiğini fark etti. Gizlendiği yerden çıkarılan şüpheli, yere yatırılıp elleri kelepçelenerek gözaltına alındı. Yapılan incelemede, çok sayıda hırsızlık suçundan sabıkalı olduğu belirlenen İlgin'in, 3 ay önce cezaevinden tahliye olduğu ortaya çıktı. Bir şey çalınmadığı saptandıktan sonra gözaltına alınan şüpheli işyerinden çıkarılırken, polislerin arasında gözyaşı döktü.

Gözaltına alınmasının ardından Balıklıgöl Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen şüpheli, burada da ağlamaya devam etti. Gözyaşı döken ve gazetecilerin sorularını yanıtsız bırakan şüpheli, sorgulanmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

Olayla ilgili soruşturma başlatan polis, İlgin'in yanında bulunduğu ve fark edilmeleri üzerine kaçtığı iddia edilen diğer 2 şüphelinin de yakalanmasına yönelik çalışmasını sürdürüyor.



(HK/BT)