Olay, merkez Seyhan İlçesi'ne bağlı Şakirpaşa Mahallesi'nde 30 Eylül 2011'de meydana geldi. Şakirpaşa İlköğretim Okulu önünde bir grubun öğrencileri rahatsız ettiği yönünde ihbar alan polis ekibi olay yerine gitti. Polisler, okul önündeki çocukları uyarıp, uzaklaşmalarını istedi. Bunun üzerine grup arasından Ş.B., iddiaya göre "Sizi öldüreceğim" diyerek polisleri tehdit etti. Yaklaşık 10 dakika kadar sonra okulun önüne gelen Ş.B. iddiaya göre elindeki molotofkokteylini polislere fırlattı. Polislerin yara almadığı saldırının ardından kaçan Ş.B. 18 Kasım 2011 günü yakalanıp, tutuklandı.

 Ş.B. hakkında 'kasten adam öldürmeye teşebbüs' suçundan 20 yıl, 'görevli memura silahla etkili eylem' suçundan 3 yıl ve 'hakaret' suçundan da 1 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

SUÇLAMAYI REDDETTİ

Adana 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına başlanan Ş.B., suçlamayı kabul etmedi. Kendisinin de ilköğretim 6'ıncı sınıf öğrencisi olduğunu belirten Ş.B., "Ben polislere bir şey atmadım. Hakaret de etmedim. Babam Osmaniye'de cezaevindeydi. Onun görüşüne gitmiştim. Beni oradan alıp, getirdiler" dedi.

Ş.B., nöbetçi savcıda verdiği ifadesi hatırlatılınca "Bana çocuk şubesinde savcıya gidince 'Bunların hepsini kabul et. Seni serbest bırakırlar' dedikleri için öyle söyledim" diye savunma yaptı. 

Mahkeme heyeti, delillerin toplanmış olmasından dolayı sanığın tahliyesine karar vererek duruşmayı erteledi.



MKA(OA/COŞ)


Ş.B.:Şahin Bağdu