Nurettin İslam, omzunda tek kırma av tüfeği, belinde kılıç ve elindeki megafonla  bisikletiyle belediye binası önüne gelerek, minübüslerin güzergahının değiştirilmesini protesto etti. Polis, Nurettin İslam'a müdahale edip gözaltına aldı. İslam'ın gözaltına alınmasına tepki gösteren yeğeni Kerim Göl ile polisler arasında arbede yaşandı. Nuretttin İslam'ın belindeki kılıcı alan Kerim Göl, polislere saldırdı. Kılıçlı saldırıda iki polis elinden ve omzundan yaralandı, Kerim Göl güçlükle yakalanıp gözaltına alındı. 

KILICI YAKALANMAMAK İÇİN SALLAMIŞ

Nurettin İslam ve Kerim Göl emniyete götürülerek ifadeleri alındı. İslam, belediyeye kızdığını, bu nedenle onları protesto ettiğini, polis geldikten sonra ise ortalığın karıştığını söyledi. Kerim Göl ise dayısının gözaltına alınmasına kızdığı için polise tepki gösterdiğini, kılıcı nasıl aldığını hatırlamadığını, polislerin kendisini kovalamaya başladığı sırada rastgele yakalanmamak için kılıcı salladığını anlattı.

RAPORLARI VAR

Dayı ile yeğeni akli dengelerinin bulunmadığına dair raporları bulunması nedeniyle ifadelerinin ardından savcılık kararı ile tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.



NK(İS/AK)