Merkez Seyhan İlçesi'nin Dağlıoğlu Mahallesi'nde bölücü terör örgütü PKK yandaşları, dün akşam saatlerinde yasa dışı sloganlar atıp, Bahçelievler Caddesi'ni yaya ve araç trafiğine kapattı. Göstericiler, polisin uyarısına taş ve havai fişek atarak karşılık verdi. Çoğunluğu çocuklardan oluşan yaklaşık 30 kadar gösterici, bölgede önlem alan polislere de molotofkokteyli ve taş atarak saldırdı. Ekipler, Çevik Kuvvet Şubesi'ne bağlı Toplumsal Olaylara Müdahale (TOMA) aracı ve panzerle müdahale etti. Polisin müdahalesi üzerine gruplar ara sokaklara girerken, gösterici çocuklardan G.D. elindeki molotof kokteylini ateşledi, ardından da kendine yaklaşan polis grubunun üzerine atmak istedi. Ancak elinden düşürünce kendisi alev aldı.

İLK MÜDAHALE POLİSTEN

Bir anda alev topuna dönen G.D.'ye ilk müdahaleyi polis yaptı. Yangın söndürme tüpüyle söndürülen G.D. polis minibüsüyle hastaneye kaldırıldı. Hayati tehlikesi bulunmayan G.D. yapılan tedavinin ardından, Cumhuriyet savcısının talimatıyla gözaltına alınarak Çocuk Şube Müdürlüğü'ne teslim edildi.

Bölücü terör örgütü adına yapılan korsan gösterilere katıldığı iddiasıyla 3 kez işlem yapılan ve savcılıkça serbest kalan G.D., 'Terör örgütü adına gösteriye katılmak, patlayıcı madde atmak' iddiasıyla adliyeye sevk edildi.