Olay, 11 Ağustos 2011'de merkez Seyhan İlçesi'ne bağlı İnönü Caddesi'nde meydana geldi. Milli Piyango Müdürlüğü'nün önünde bekleyen seyyar milli piyango bayilerine ikramiye kazanmış Milli Piyango biletlerinin sahtesini verip, dolandırıcılık yapmak istediği yönünde yapılan ihbar üzerine polisler, Ali Nuri Hallaçoğlu'nu yakalamak istedi.

Polisleri gören Hallaçoğlu, iddiaya göre, elindeki poşetin içinden pet su şişesini çıkartıp içinde bulunan sıvıyı polis memurları Resul Karalı, Murat Alkan ve Murat Karaca'nın yüzüne sıktı. Yakıcı ve yanıcı özelliği olduğu belirlenen sıvıdan polis memurları yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Yapılan incelemede polis memurlarının yüzüne sıkılan sıvının amonyak olduğu saptandı.

Diğer polislerin takibiyle yakalanıp, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Hallaçoğlu hakkında 'silah gibi kullanılan sıvı-gaz ile görevi yaptırmamak ve direnmek' suçundan 4 yıl 6 ay hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Adana 6'ıncı Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Hallaçoğlu, elindeki sahte biletleri 50 liraya satarken polislerin üzerine geldiğini belirterek, "Ben polislere direnmedim. Onlar beni sağımdan solumdan çekiştirmeye başladı. Bir tanesini elini cebime soktu, ondan kurtulmak istedim. Bu nedenle yere düştüm. Polislere herhangi bir yakıcı ve yanıcı madde sıkmadım. Kargaşada elimdeki şişede bulunan su üzerlerine dökülmüş olabilir. Ben de amonyak şişesi yoktu" dedi.

Polis memurları da sanığın yüzlerine sıvıyı atıp, kaçmak istediğini belirterek, "Sıvı yüzümüze gelince yüzümüz yandı" diyerek sanıktan şikayetçi oldu.

Mahkeme hakimi, Hallaçoğlu'nu önce 1 yıl hapse mahkum etti. Eylemini tahriş edici ve yakıcı özelliği ile silah sayılan amonyak ile gerçekleştirdiği için bu ceza 1 yıl 6 aya çıkardı. Duruşmadaki iyi halinden dolayı da ceza 1 yıl 3 aya indirilip, sabıkasız olması ve yeniden suç işlemeyeceğine kanaat getirerek cezası hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına çevrildi. Hallaçoğlu, 5 yıl süreyle de denetime tabi tutuldu. Bu süre içinde suç işlerse verilen hapis cezasını da çekecek.


MKA(BY/SS)