Olay, geçen Mart ayında Merkez Nilüfer ilçesi Minareli Çavuş Mahallesi'nde bulunan E Tipi Kapalı Cezaevi önünde meydana geldi. İnegöl ilçesinde hakkında 'Uyuşturucu ticareti yapmak' suçundan 4 yıl 2 ay hapis cezası Yargıtay tarafından onanan Aygün N. İnegöl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yakalandı. Nice, daha sonra cezasını çekmek için 2 polis memuru ile kadın koğuşunun bulunduğu Bursa E Tip Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

Polis kontrolünde taksi ile cezaevi önüne getirilen Aygün N. burada, aracın önünü kesen 15 kişi tarafından kaçırıldı. Bu sırada kaçan Aygün N., bekletilen bir başka araca bindirilerek uzaklaştırılırken peşinden koşan Polis Memuru Celal Kaplan, başına sert cisimle vurularak etkisiz hale getirildi. Polis, Mobese kayıtları tarafından görüntülenen olayın ardından aralarından Aygün N.'nin oğlu A.N.'nin de bulunduğu yaşı küçük 7 kişiyi gözaltına aldı. Çocuk Savcısı tarafından sorgulanan şüpheliler tutuklandı. A.N. ise, tüm aramalara rağmen yakalanamadı.

Bursa 1'inci Çocuk Mahkemesi'nde haklarında, 'Görevli memuru kasten yaralama', 'Hükümlünün kaçmasına imkan sağlamak' suçlarından 18 yıla kadar hapis cezası istenen tutuklu çocuk sanık A.N.'ye toplam 7 yıl 1 ay 10 gün, tutuksuz çocuk sanıklardan 14 yaşındaki B.N.'ye 1 yıl, 15 yaşındaki S.D.'ye 1.5 yıl, 16 yaşındaki E.Y'ye 2 yıl, 17 yaşındaki S.C.S'ye 2 yıl, 17 yaşındaki S.K'ya 2 yıl ve 15 yaşındaki O.T.'ye 2 yıl hapis cezası verdi. Mahkeme hakimi, A.N.'nin dışındaki çocuk suçlulara verilen cezaların hükmünün açıklanmasını geri bırakırken, 3 yıl boyunca denetimli serbestlik tedbirlerine tabi tutulmasını karar verdi.

TAHLİYE EDİLDİ

Tutukluluğunun devamına karar verilen A.N.'nin avukatı Erdal Yıldız ise bir üst mahkemeye müvekkilinin tahliye edilmesi için itirazda bulundu. Dilekçeyi değerlendiren 2. Ağır Ceza Mahkemesi, tutuklu A.N.'nin tahliyesine karar verdi. Her hafta karakola giderek imza atması gereken A.N. Yargıtay’ın cezasını onaması halinde kalan cezasını çekmesi için yeniden tutuklanacak.

Bu arada aynı olayla ilgili haklarında dava açılan yaşları büyük 7 tutuksuz sanığın 6. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki davası devam ediyor. Halen firarda olan Aygün N'nin ise 19 yıla kadar hapsi isteniyor.