Fethiye'de 3 yıl önce evlendiği eşi Mustafa Bahar ile sorunlar yaşayan Rabia Bahar, dün saat 22.00 sıralarında Çatalarık Mahallesi'ndeki evinden çıkarak 48 GS 791 plakalı motosikletiyle Değirmenbaşı Mezarlığı'na gitti. Motosikletini karanlık bir köşeye bıraktıktan sonra Sakarya'daki eşini cep telefonuyla arayan Rabia Bahar, motosikletini mezarlığa bıraktığını, buradan da başka bir mezarlığa giderek bileklerini kestiğini söyledi. Eşine ölmek istediğini söyleyen Rabia Bahar, yerini söylemeden telefonu kapattı. Mustafa Bahar, hemen eşi Rabia Bahar'ı aradı. Rabia Bahar'ın telefonu tamamen kapatması üzerine paniğe kapılan Mustafa Bahar önce polisi, ardından arkadaşlarını arayarak durumu anlattı.

Eşinin Taşyaka Şehir Mezarlığı'na gittiği düşünen Bahar, polis ekipleri ile arkadaşlarını buraya yönlendirdi. Bir polis ekibi Taşyaka Şehir Mezarlığı'na giderken diğer bir ekip motosikletin bulunduğu Değirmenbaşı Mezarlığı'na gitti. 2 mezarlıkta birden Rabia Bahar'ı aramaya başlayan polis bir sonuca ulaşamadı. Bunun üzerine ilçe genelindeki tüm mezarlıklarda 6 haftalık hamile olduğu kaydedilen Rabia Bahar için arama başlatıldı.

ARAMALARA AKUT DA KATILDI

Aranacak alanın geniş, vaktin ise kısıtlı olduğunu düşünen emniyet birimleri, Arama Kurtarma Derneği'nden (AKUT) yardım istedi. 10 kişilik ekiple Rabia Bahar'ın motosikletinin bulunduğu Değirmenbaşı'na giden AKUT Fethiye ekibi, bilgi aldıktan sonra aramaya katıldı. Çatalarık Gölyeri Mevkii'nde yoğunlaşan aramalarda mezarlıklar ve ormanlık alanlarda 'Rabia' diye seslenildi.

BOŞ MEZARLAR ARANDI

AKUT ekibi aramanın sonunda Değirmenbaşı Mezarlığı'na 1 kilometre mesafedeki Çatalarık Şehir Mezarlığı'na geldi. Mezarlık görevlisi ile birlikte aramaya başlayan AKUT üyeleri, boş mezarları tek tek kontrol etti. Ancak tüm aramalara rağmen Rabia Bahar'ın izine rastlanmadı. 4 saatin sonunda aramalara son verilirken, Rabia Bahar'ın gitmiş olabileceği yerler de araştırıldı.

Ekipler, gece boyunca süren aramalardan sonuç alamazken, Rabia Bahar bugün öğlen saatlerinde Fethiye Asayiş Büro Amirliği'ne geldi. Polis merkezinde ifade veren Bahar, eşiyle konuştuğunu sorunlarını çözdüğünü ve sabaha karşı evine döndüğünü söyledi. Önce tedavisini yaptırdığını anlatan Bahar, polisin kendisini aradığını bilmediğini söyledi. İfadesi alınan Rabia Bahar daha sonra evine gitti.