Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi, SODES projeleri kapsamında uyuşturucu ile mücadele konulu bir proje hazırladı. Proje kapsamında Sur İlçesi Ulu Cami önünde stand açan polis burada vatandaşlara, 'Gençler bağımlı değil, bağımlı olmamalı' başlıklı kitapçık ve afişler dağıttı. Proje kapsamında vatandaşlara bilgiler veren Emniyet Müdürlüğü Narkotik Büro Amiri Osman Ulusan, 4 maddelik bir faaliyet raporu hazırladıklarını, bunlardan ilkinin bilgilendirme konferansları olduğunu söyledi.

Madde bağımlılığı ile tanışma olasılığı yüksek olan lise son sınıf öğrencilerine, velilere ve kamu kurum çalışanlarına yönelik çalışmalar yaptıklarını kaydeden Ulusan, uyuşturucu madde bağımlılığı, zararları ve sonuçları hakkında, gençleri bağımlılığından kurtarmak amacıyla uzman kişilerle titizlikle çalışıldığını da ifade etti. Diyarbakır ve çevre ilçelerinde bilgilendirme ve bilinçlendirme konferansları yapıldığını belirten Emniyet Amiri Ulusan, son 3 yıl içerisinde 17 bin 807 lise öğrencisine ulaştıklarını, 2012-2013'te hedeflerinin 12 bin kişiye ulaşmak olduğunu söyledi. 
Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Narkotik Büro Amiri Osman Ulusan, Diyarbakır merkezde ilköğretim öğrencilerine yönelik madde bağımlılığının zararlarının anlatıldığı çeşitli tiyatro oyunlarının kentte davet edildiğini de belirterek, "Son 3 yıl içerisinde 12 bin 268 ilköğretim öğrencisine ulaştık. 2012-2013 yılı hedefimiz 5 bin kişiye ulaşmak. Üçüncü olarak kitapçık ve broşür faaliyetlerimiz var. Farkındalığı arttırmak amacıyla toplam 4 bin adet uzmanlarca yazılmış kitapçık bastırılmıştır. İl Emniyet Müdürlüğü çevresine, ilçe ve şube müdürlükleri çevresine, polis merkez amirliklerine, polis evine, valiliğe ve vatandaşların daha yoğun bulunduğu yerlerdeki 30 adet reklam panosuna önemli gün ve haftalarda belirli zaman aralıkları ile 210 büyük reklam afişi asılmıştır. Ayrıca, madde bağımlılığı konusunda bilinçli ve risk faktörleriyle mücadele eden bir toplum oluşmasına katkı sağlamak amacıyla 27 Eylül 2012 tarihinde, 'Karar Senin' isimli facebook sayfası açılmıştır. 2012-2013 hedefi, twitter, youtube ve blog sayfası açarak sosyal medyayı etkin kullanmaktır" diye konuştu.
Konuşmaların ardından kitapçık ve afişler vatandaşlara dağıtılırken, narkotik şubesinin dedektör köpekleri Max ve Duman vatandaşlara şov yaptı. Köpeklerin gizlenen uyuşturucuları hızlı bir şekilde bulmasını vatandaşlar ilgiyle izledi.

 
SS-CA(GG/AAA)