Gaziantep'ten getirilen ve Gazipaşa'da bir domates serasında yetiştirilen esrar maddesinin Alanya'da pazarlanacağı bilgisine ulaşan polis, şebeke üyelerini takibe aldı. Yaklaşık 4 ay süren takip sonunda şebeke üyelerinin uyuşturucu sevkiyatı ve satışı için 'görüşelim' şifresini kullanarak buluştuğunu belirleyen emniyet güçleri, geçen cuma sabahı Gaziantep, Gazipaşa ve Alanya'da belirlenen 9 ayrı adrese eş zamanlı operasyon yaptı.

Baskında, F.M. (27) ile M.T. (38) Gaziantep'te, E.C. (22), F.T. (31), A.P. (35), Ö.T (28), A.Ç. (22), E.E. (27) Alanya'da ve seracılık yapan F.K (48) ile dini nikahlı eşi Ş.K. (46) Gazipaşa'da gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramada 2 ruhsatsız tabanca ile 128 gram esrar maddesi ele geçirildi. Alanya Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen şüpheliler, bu sabah Alanya Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi.

8 KİŞİ TUTUKLANMIŞTI

Uyuşturucu şebekesine yönelik operasyonun 14 Ekim'de yapılan ilk ayağında polis, 40.2 kilo esrar, 4 bin 54 sentetik uyuşturucu hap, 100 kök Hint keneviri, 5 gram eroin, 155 gram kenevir tohumu, 1 hassas terazi ile 3 otomobil ele geçirdi. Baskın kapsamında gözaltına alınan Gürcistan uyruklu 1 kadın sınır dışı edilirken, 1'i kadın 8 kişi de çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.