Ayhan Alembeğendi ve eşi Ergun Alembeğendi çifti, geçen hafta kendilerine ait dairenin satış işlemlerini yapmak üzere tapu dairesine gitti. Burada dairelerini yeni sahiplerine satan ve 80 bin lira ile evlerine dönen çift, oturdukları apartmanın girişinde kendilerini takip eden iki gaspçının saldırısına uğradı. Takım elbiseli şüpheliler taksiden inerek evlerinin bulunduğu binaya giren çifte asansör önünde biber gazı sıkıp tartakladıktan sonra ellerinde bulunan poşetteki parayı almak istedi. Bu sırada yırtılan poşetteki paralar merdivenlere saçıldı. 2 şüpheli 38 bin lirayı aldıktan sonra hızla kaçtı.

TİTİZ İNCELEME SONUÇ VERDİ

Hem tapu dairesi, hem de mobese kameralarını incelemeye alan Antalya Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, tapu dairesinde çifti takip eden, ardından mavi bir otomobille, onlrın bindiği taksiyi izleyen kişilerin araç plakalarını belirledi. Otomobilin, şüphelilerden 33 yaşındaki Mehmet Ziya C.'nin kayınpederine ait olduğu ortaya çıktı. Polisin ulaştığı araç sahibi, otomobili olay günü damadı Mehmet Ziya C.'nin kullandığını, kendisinin bir alakası olmadığını söyledi. Polis Mehmet Ziya C.'yi yakalayarak gözaltına aldı.

2 BİN LİRASINI HARCAMIŞLAR

Mehmet Ziya C. ifadesinde, kızı hasta olan arkadaşı 34 yaşındaki Barış S. ve 22 yaşındaki Erdem Ü. ile birlikte gasp olayını gerçekleştirdiklerini, otomobili ise Erdem Ü.'nün kullandığını anlattı. Polis kısa sürede diğer iki şüpheliyi de yakaladı. Şüphelilerin gasp ettikleri paranın 2 bin lirasını harcadıkları belirlenirken, geri kalan 36 bin lira ise sahiplerine teslim edildi. Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürülen 3 şüpheli, sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.




-------

C.: Can

S.: Suluhan

Ü.: Ünal