Bartın Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şubesi'nin toplumsal olaylara karşı düzenlediği tatbikatta, eylemci rolüne bürünen polisler ile Çevik Kuvvet polisleri karşı karşıya geldi. Senaryo gereği, Karayolları 156'ncı Şube Şefliği'ndeki toplantıya katılmak isteyen kişiler ellerindeki, 'Baskılar bizi yıldıramaz', 'Polis üniversiteden defol', 'Onurlu mücadelemiz engellenemez', 'Savunmayı savunuyoruz', 'Çevik şaşırma, sabrımızı taşırma', 'Üniversiteler bizimdir, bizim kalacak' yazılı dövizlerle yürüyüşe geçti. Uyarılara rağmen eylemciler, polise molotof ve taş atıp sopalarla saldırdı. Atılan taşlardan kalkanlarıyla korunan polisler, eylemcilere sis bombası ile müdahale etti. Polis, çevresini sardığı eylemcileri etkisiz hale getirerek gözaltına aldı.

Bartın Emniyet Müdürü Mehmet Altınok, tatbikata katılan polislere teşekkür ederken, Çevik Kuvvet personeline eğitim veren Samsun Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Müdürlüğü'nde görevli polis Orhan Gençgel'e teşekkür belgesi verdi.

Mehmet Altınok, 46 kişiden oluşan Çevik Kuvvet ekibine bir haftalık eğitim verildiğini söyledi. Altınok, "Eğitimin ardından toplumsal olaylarda polisimizin karşılaşması muhtemel olaylara karşı neler yapması gerektiği, halkımızın yasal olan haklarını kullanmaları esnasında masum vatandaşların arasına karışmış olan provakoterleri ayırabilmek, olası olaylara müdahalede polisimizin kendisini nasıl koruması gerektiği burada uygulamalı olarak gösterildi. Umarım yaşanmaz ama bu tür eğitimlerin faydasını her zaman görüyoruz" dedi.



AA(MÇ/BT)