Edinilen bilgiye göre olay şöyle gelişti : Samsun’da 7,5 aylık asker olan Ahmet Koca, akrabasının düğünü sebebiyle İstanbul’a izine geldi. Düğün dönüşü rahatsızlanan hamile akrabasını hastaneye götürdüğü sırada Koca’nın aracını polisler durdurdu. Kimlik kontrolü yapan polislere aracın içerisinde hamile kadın olduğunu ve hastaneye gideceklerini söyleyen Koca’yı 5 polis iddialara göre darp etti.


“POLİSLER BANA TERÖRİST MUAMELESİ YAPTI"


Olay anını anlatan Ahmet Koca, “Polislere asker olduğumu söyledim. Beni durdurdukları esnada hamile akrabamızın da araçta olduğunu izah ettim. Ancak polisler bana ters şekilde cevap verdi. Bu sırada, ağabeyimi arayarak aracın bulunduğu yere gelmelerini ve akrabamızı hastaneye ağabeyimin götürmesini istedim. Telefonla durumu Kürtçe bildirdiğim için polisler bana ‘terörist’ muamelesi yaptı. Küfürler savurmaya başladılar" dedi.


“BENİ DÖVDÜLER"


Polis tarafından darp edildiğini söyleyen Koca, olaya karışan polislerin görevden alınmalarını istediğini söyledi. Koca, “Polisler daha sonra beni dövdüler. Araç ve içindeki akrabam bulunduğu yerde kaldı. Beni kelepçeleyerek polis merkezine götürdüler. Sabaha kadar polis merkezinde bekletildim. Polislerden şikayetçiyim. Açığa alındıklarını öğrendim. Ama ben onların görevden alınmalarını istiyorum. Sonuçta yine görevlerine dönecekler" diye konuştu.