Hükümetin ayrıştırıcı söylemlerinin ardından Taksim'e müdahale geldi. Pankart ve barikatları kaldırmak için yapılacağı söylenen müdahalede Taksim Meydanı'na polis girdi. Bunun üzerine alanı bırakmak istemeyen kitle ile polis arasında çatışma çıktı. Polis gaz bombaları ile müdahale etti. Taksim Dayanışma Platformu'ndan ise sakin olma çağrısı yapılıyor.


Anıt ve meydandaki kitle ise zaman zaman oturma eylemi yaparak alanın boşaltılmasına engel olmaya çalıştı. Ancak buradaki kitle de polis zoruyla boşaltılıyor.


Polisin gazlı müdahalesinin ardından AKM'nin çatısındaki ve Taksim Meydanı'ndaki pankartların sökülmesine başlandı. Pankartların sökülmesinin ardından bir tarafa Atatürk Posteri diğer tarafa ise Türk Bayrağı asıldı.

Akrep olarak tabir edilen polis araçları saat 08:10 itibariyle İstiklale girdi.


Ayrıca Sıraselviler’in girişinde ise TOMA var. Gezi Parkı direnişçilerinin kurduğu barikat nedeniyle polis ilerleyemiyor. Polisin barikatı kaldırma çalışmaları sürüyor.

Tarlabaşı ve Sıraselviler'de polis iş makinalarını kullanarak barikatları kaldırmaya başladı. Öte yandan sendika.org'un 08:20'de geçtiği bilgiye göre polis Harbiye yönünde barikat kuran eylemcilere karşı tazyikli su kullanıyor

Saat 08:30'dan itibaren Polis AKM ve Taksim anıtının etrafını kuşattı. Gaz bombaları ve tazyikli su ile Tarlabaşı yönünde müdahale sürüyor. Ancak polis ilerleyemiyor.



VALİ TWİTTER HESABINDAN DUYURDU

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu müdahalenin kapsamını twitter hesabından duyurdu. O tweetler şöyle;


Gezi Parkında bulunan gençler hepinize hayırlı sabahlar diliyorum.SİZE ÖNEMLİ TWEETLER GÖNDERİYORUM.LÜTFEN OKUYUN ve RT leyin.

Gezi parkında ve Taksim'de başlayan bekleyişinizi gece ve gündüz halen sürdürüyorsunuz.Bu konuda hiçbir sorun yok.

Yaşanan olaylar hepimizi sizi,bizi üzdü.Tekrarlanmasını hiç birimiz asla istemiyoruz.Mevcut durum hakkında pek çok analizler yapabilirsiniz.

Fakat alanda görünen flama ve pankartlarda tablo sizin İDEAL ve BEKLENTİLERİNİZİN dışında pek çok legal veya illegal sesin reklamına dönüştü

Bu tablo milletimizi üzerken,dünya kamuoyunda itibarımızı sarsan yayınlar halen bu görüntüler üzerinden servise devam ediliyor.

Artık bu görüntülere bir son vermek gerektiğini düşünüyoruz.Bu nedenle  bu sabah saat 08 den itibaren bir çalışmamız olacak.

GAYEMİZ ;Atatürk Heykeli, Atatürk Kültür Merkezi ve alan üzerindeki PANKART ve RESİMLERİ kaldırmaktan itibarettir.Başka bir amacımız yoktur

Sizlere,Gezi Parkı'na ve Taksim'e dokunulmayacağını bir kez daha KESİNLİKLE ifade ediyorum.Arkadaşlarınızı lütfen bu mesajım yönünde uyarın.

GEZİ PARKI ve TAKSİM'e KESİNLİKLE  DOKUNULMAYACAK,SİZLERE ASLA DOKUNULMAYACAKTIR.Bu sabah ve bundan sonra polis kardeşlerinize emanetsiniz.

Sizin hiçbir provokasyona maruz kalmadan,sükunetle bulunduğunuz yerde beklemenizi,olası yanlışlıklardan uzak kalmanızı özellikle rica ederim

Sadece kendini ifadeye çalışan siz gençlerin ideallerini de gerçekleştirecek bu çalışmada güvenlik güçleriyle birlikte olun,GEZİ'de bekleyin

Hepinize tekrar hayırlı sabah dileklerimi iletiyorum.Allah milletimize sevgi, hoşgörü birlik ve güzellikler nasip etsin.Allahaısmarladık....