Mersin'de görevden dönen çevik kuvvet polisine ait bir otobüs ile panzerin bulunduğu konvoya, kalaşnikoflu 2 kişi tarafından silahlı saldırıda bulunuldu. 30 boş kovanın bulunduğu olayda ölen ya da yaralanan olmadı.

Yasadışı gösterilerin yoğunlukla yaşandığı Siteler Polis Merkezi'nde görevli Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne bağlı personeli taşıyan bir polis otobüsü ile bir panzerin bulunduğu konvoy, saat 00.00 sıralarında Güneş Mahallesi Çiftçiler Caddesi üzerinden geçiş yaptığı sırada kalaşnikoflu 2 kişinin saldırısına uğradı. Saldırıda, polis otobüsü ve panzer çeşitli yerlerinden isabet alırken, personelden ölen ya da yaralanan olmadı. Yaya oldukları bildirilen saldırganlar ise, gecenin karanlığından faydalanarak ara sokaklarda izlerini kaybettirdi.

Saldırı sonrası içerisinde polisin bulunduğu çevik kuvvete ait otobüs ile panzer, olay yerinde beklemeden yaklaşık 1 kilometre ilerideki Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne gitti. Saldırıya uğrayan araçların far ve camlarının kırıldığı, bazı yerlere de kurşun isabet ettiği belirtildi. 

Olay yerinde yapılan incelemede ise ilk belirlemelere göre kalaşnikof marka uzun namlulu silaha ait 30 adet boş kovan bulundu. Polis, saldırganların yakalanması için Özel Harekat desteğinde bölgede operasyon başlattı.



Mİ (SÜ/RT)