Olay Sinop’un Atatürk Bulvarı'nda 26 Ağustos günü meydana geldi. Sinop İl Emniyet Müdür Yardımcısı Ali İhsan Güngör gece yarısı motosikletle hızla giderken önüne çıkan 'Köpük'e çarpıp hiç durmadan yoluna devam etti. Terrier cinsi 'Köpük'ün yolda can çekiştiğini gören bir sürücü otomobilini durdurdu ve yaralı köpek ezilmesin diye yol kenarına çekti. Çevredekilerin yardım çabasına karşın köpek tele foldu.

'Köpük'ün sahibi kafeterya işletmecisi Hüseyin Korkmaz, 11 yıldır beslediği köpeğinin ölmesine çok üzüldü ve gözyaşlarına hakim olamadı. Hüseyin Korkmaz, köpeğine kimin çarptığını belirlemek için bölgedeki işyerlerinin güvenlik kamera kayıtlarına baktı. Aynı kayıtları polis de aldı.

ÇARPAN KAYITLARDAN BELİRLENDİ

Yapılan incelemede 'Köpük'ü ezen kişinin İl Emniyet Müdür Yardımcısı Ali İhsan Güngör olduğu belirlendi. Bunun üzerine "Yavru olarak aldığım Köpük çevrenin maskotu olmuştu. Tasmasında bizim iletişim numaralarımız onun adı yazıyordu. Kaza olunca bana telefon ettiklerinde şoke oldum. Çok üzüldüm. Tarif edemem. Olay gece yarısından sonra saat 01.50 civarlarında olduğu için belki de alkollü olabileceği şüphesi var. Çünkü hiç durmadan, arkasına bile bakmadan gidiyor. İşyerinin güvenlik kamerası kaydında da saatiyle birlikte bu açıkça görülüyor" dedi.

Hüseyin Korkmaz, köpeğini ezdiği gerekçesiyle Sinop İl Emniyet Müdür Yardımcısı Ali İhsan Güngör hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Cumhuriyet Savcılığı konuyla ilgili soruşturma başlattı. Bu arada Hüseyin Korkmaz, ezilen köpeği 'Köpük'ü kafeteryasının bahçesine gömdü.

Sinop İl Emniyet Müdür Yardımcısı Ali İhsan Güngör'ün, terfi ederek atamasının Afyonkarahisar'a yapıldığı ve kentten ayrıldığı belirtildi.