Bingöl'ün Karlıova İlçesi yakınlarında, 8 polisin şehit olduğu, 7 polisin de yaralandığı bombalı saldırının detayları ortaya çıkmaya başladı. Olay yerinde polisin yaptığı inceleme tamamlanırken, PKK'lı teröristlerin saldırıda yaklaşık 100 kilo patlayıcı kullandığı belirlendi. Tahrip güçü çok yüksek bombanın infilak ettirildiği karayolunda 8-10 metre genişliği ve 3 metre derinliğinde çukur oluştu.

İKİNCİ MİDİBÜSTEKİ PERSONEL YARA ALMADI

Karlıova'dan Bingöl'e çevik kuvvet polislerinin iki midibüsle döndükleri belirtildi. PKK'lıların bombayı patlamasında öndeki midibisün hedef olduğu, arkadan gelen diğer araçtaki personelin ise yara almadan kurtulduğu belirtildi.

Patlamayla demir yığınına dönen midibüsün kaldırılmasının ardından olay yerinde temizlik çalışması da tamamlandı. Bingöl'ü Erzurum'a da bağlayan karayolu yaklaşık 6 saat sonra yeniden trafiğe açıldı.

Güvenlik güçleri, saldırıyı gerçekleştirip kaçan PKK'lıları etkisiz hale getirmek için Karlıova ile Ilıcalar Beldesi arasındaki kırsal alanda operasyonlarını sürdürüyor. Bölgeye helikopterlerle çok sayıda Jandarma Özel Harekat Timleri indirildi.

ŞEHİT POLİS 15 GÜN SONRA NİŞANLANACAKTI

PKK'nın bombalı saldırısında şehit olan 8 polisten Elazığlı Fatih Celayir'in baba evine ateş düştü. Elazığ'ın Ataşehir Mahallesi Orcikli Sokak üzerinde oturan baba Mehmet Celayir ile yakınları, Bingöl'e gitti. Şehit Fatih Celayir'in 15 gün sonra Ebru Şen ile nişanlanacağı öğrenildi.

Elazığ Valisi Muammer Erol, Emniyet Müdürü Ayhan Buram, Belediye Başkan Vekili Atik Birici, şehit ailesinin evine giderek şehidin yakınları ile görüştü. 112 Acil Servis ambulansı şehidin evinin önünde bekletilirken, eve Türk bayrağı asıldı.

Şehit Fatih Celayir'in aynı saldırıda şehit olan Ümit Yıldırım ile Bingöl'de bekar evinde birlikte kaldıkları belirtildi.



Ferit DEMİR- Şahismail GEZİCİ/BİNGÖL, ELAZIĞ,



(GG/SS)