Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servis girişinde nöbet tutuğu sırada uğradığı silahlı saldırı sonucunda şehit olan 26 yaşındaki polis memuru Tuncay Akyüz için Van Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'nde tören düzenlendi.

Törene, Van Vali Vekili Mehmet Yüzer, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Yıldırım Güvenç, Başsavcı Osman Nuri Güler, Van Emniyet Müdürü Ümüt Yurdakul, askerler ve polisler katıldı.

Şehidin eşi Kübra Akyüz ise 3 aylık bebeği Zeynep'le geldiği törende hayli bitkindi. Güçlükle ayakta durabilen Kübra Akyüz, Vali Vekili Yüzer ile Emniyet Müdürü Yurdakul tarafından teskin edilmeye çalışıldı. Şehit eşi Akyüz, ağlayarak hainleri sevindirmeyeceğini belirterek, "Eşim şehit oldu. En yüksek mertebeye ulaştı. Rabbim onu şefaatine nail etsin. Dik duracağım, güçlü olacağım" dedi. 

Şehit polis Tuncay Akyüz'ün bayrağa sarılı tabutu, tören alanına getirildikten sonra, saygı duruşunda bulunuldu. Şehidin özgeçmişinin okunmasından sonra Vali Vekili Yüzer, bir konuşma yaptı. Yüzer, "Hastaneler, insanların tedaviye geldiği, muhtaç insanların tedavi gördüğü yerlerdir. Hastaneler annelerin yeni canlı dünyaya getirdiği yerlerdir. Hastaneler can alma yerleri, cana kıyma yerleri değildir. Gözü dönmüş terör örgütü, depremden sonra da Van ilinde devletimizin, vatandaşımızın rahat bir yuvaya kavuşması için oluşturduğu konteyner kentlerde sadece konteynerlerin güvenliğinden sorumlu 2 polis arkadaşımızı şehit etmiştir. Yine dün de tek görevi orada güveliği sağlamak olan polisimizi şehit etmişlerdir. Ben sözlerin kifayetsiz, cümlelerin kabiliyetsiz olduğunu biliyorum, acılarınızı dindirmeyeceğini biliyorum. Tüm milletimize ve şehidimizin mesai arkadaşlarına başsağlığı diliyorum. Allah büyük sabırlar versin" dedi.

Tören sırasında Van Emniyet Müdür Yardımcısı Zafer Tuncay Bozkurt da gözyaşlarını tutamadı.

Yapılan törenin ardından şehit polis Akyüz'ün tabutu, bir süre omuzlarda taşındıktan sonra ambulansa konuldu. Şehidin cenazesi, toprağa verilmek üzere memleketi Osmanye'nin Bahçe İlçesi'ne gönderildi.



MÇ(FE/SS)