Dalaman İlçe Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görevli polis memuru M.Y., iddiaya göre 6 ay önce karakolda başına beylik tabancasını dayadığı, bir başka gün de evinde hap içip intihara kalkıştığı gerekçesiyle görevden el çektirildi ve psikolojik tedavi görmesi için Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne gönderildi. Burada 4 ay tedavi gören M.Y., daha sonra Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne sevk edildi ve bir süre tedavi gördü. Tedavisinin ardından Dalaman’a gelen M.Y. geçen cuma günü, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Çeribaşı ile konuşmak için makamına gitti. Ancak Çeribaşı, kendisi hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunan M.Y. ile görüşmek istemediğini ve mahkemede konuşacağını söyledi.

Bunun üzerine öfkelenen M.Y., Hükümet Konağı önüne gidip üzerine benzin döktü. Kendini ateşe vereceğini söyleyen M.Y., Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Tatar tarafından ikna edildi. Polis merkezine götürülen ve ifadesi alınan M.Y. daha sonra serbest bırakıldı.

MÜDÜRÜNÜ SUÇLADI

Kurum içinde açılan idari soruşturmada suçlu bulunmadığını belirten M.Y., "İlçe Emniyet Müdürü evimde usulsüz arama yaptırdığı için kendisi hakkında suç duyurusunda bulundum. Kurum içinde açılan idari soruşturmada aklandım. Müdürle konuşmak için makamına gittim. Benimle neden uğraştığını ve neden görevden aldığını sordum. O da konuşmak istemediğini söyledi. Bunun üzerine öfkelendim ve kendimi yakmak istedim. Ben daha önce başıma tabanca dayamadım ya da hap için intihar etmedim. Psikolojik tedavi sırasında doktorların verdiği ilaçları kullanıyorum. Bir gün ilaçların etkisiyle baygınlık geçirmişim eşim de intihar ettiğimi düşünmüş. Ama öyle bir şey yok. Bana polislik yapamaz raporu verdiler ama benim sağlığım yerinde" diye konuştu.

KAYMAKAM, VALİ’YE BİLDİRDİ

İlçe Emniyet Müdürü Çeribaşı konuyla ilgili konuşmak istemediğini dile getirirken Dalaman Kaymakamı Yılmaz Şimşek, yaşanan olayı Muğla Valiliğİ’ne bildirdiğini kaydetti. Kaymakam Şimşek, "Bana ulaşan bilgilere göre, bu arkadaş daha önce kafasına silah dayarak intihar girişiminde bulunmuş bunu tutanak altına almamışlar daha sonra da aynı arkadaş evinde ilaç içip intihar etmek istemiş. Eşi tarafından durum polise bildirilmiş ve memur arkadaşlar M.Y.’yi evinden alıp hastaneye götürmüş. Bu son olayda, Hükümet Konağı önünde üzerine benzin dökerek intihar girişiminde bulunduğuna kendi gözlerimle şahit oldum. Konuyu Emniyet Müdürümüz ile görüştüm ve Valiliğe telefonla bildirdim. Ayrıca, bu arkadaşımızın pisikolojik problemleri olması nedeni ile görevden elçektirildiği ve silahına da el konulduğu konusunda bizde kayıtları mevcut" dedi.


----

M.Y.: Murat Yalçın