Kaza sabah saatlerinde Site Mahallesi, Cevahir Caddesi ile Cansu Sokak kesişiminde meydana geldi. Mehmet K. isimli polis memuru 34 ZZ 6916 plakalı motosikletiyle görev yaptığı Çakmak Polis Merkezi'ne doğru yola çıktı. Yağmur nedeniyle kayganlaşan yoldan direksiyon hakimiyetini kaybeden polis memuru motosikletinden düşerek yaklaşık 10 metre sürüklendi. Kazayı gören vatandaşlar durumu polis ve sağlık ekiplerine haber verdi. Kısa sürede olay yerine ekipler yerde yatan meslektaşlarına ilk müdahaleyi yaptıktan sonra sağlık ekiplerinin gelmesi beklendi.


AMBULANSIN GEÇ GELDİĞİ İDDİASI


Polisler yerde yatan yaralı meslektaşları için seferber oldu. Başka bir kaza yaşanması için cadde araç trafiğine kapatıldı. Yaralı polis memuru için çağrılan ambulans bir türlü olay yerine gelemedi. Polis ekipleri telsizle, vatandaşlar da cep telefonuyla ile sağlık ekiplerine ulaşmaya çalıştı. Bir süre sonra olay yerine gelen sağlık ekipleri, yaralı polis memurunu alarak Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırdı.

Görgü tanıkları sağlık ekiplerine tepki göstererek, "Burada bulan herkes sağlık ekiplerini arayarak haber verdi. Hem geç geldiler hem de adresi yanlış verdiler diye bahane uyduruyorlar. Keşke biz kendi imkanlarımızla götürseydik. Onlardan daha çabuk götürürdük" dedi.

Hastaneye kaldırılarak tedavi altına alına Mehmet K.'nin hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi. Kaza sonrası motosiklet, Mehmet K.'nın meslektaşları tarafından kaldırılarak cadde trafiğe açıldı.