Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Organize Suçlar Büro Amirliği ekipleri, 23 Haziran Cumartesi günü Kemer Belediyesi'ne düzenlediği operasyonda, aralarında Belediye Başkanı Mustafa Gül'ün de bulunduğu 9 kişiyi 'irtikap, rüşvet, imar kanununa muhalefet' suçlarından gözaltına aldı. Nezarethaneye konulan Başkan Gül, adliyeye sevk edilmeyi beklediği sırada, Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memuru İ.K., iddiaya göre Başkan Gül'e, "Senin suçlamaların çok ağırmış, tutuklanman kesin. Benim bu konuşmamdan müdür ve amirimin bilgisi var. 500 bin lira verirsen mahkemeden serbest kalacaksın" dedi. Bu konuşmanın ardından nezarethaneden ayrılan İ.K., daha sonra Başkan Gül'e  bu kez 200 bin liraya serbest bıraktırılacağını söyledi. İ.K. Başkan Gül'e, "Benim tayinim Siirt’e çıktı. Bana 200 bin lira verirsen, sana sorulacak soruları ayarlayabilirim. Buradan tutuklanmadan, serbest çıkabilirsin. Ben senin serbest kalmanı garanti ediyorum. Eğer serbest kalırsan bana paramı verirsin, eğer tutuklanırsan zaten senden hiçbir şey istemem" dedi.

SUÇÜSTÜ YAKALANDI

Adliyeye sevk edilen Mustafa Gül, nöbetçi mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Daha sonra Kemer'de bulunan Mustafa Gül'ün oteline giden polis memuru İ.K., başkanla görüşerek para almak istedi. Ancak Belediye Başkanı Gül, görüşmeyi kabul etmeyerek durumu avukatı aracılığıyla Organize Suçlar Büro Amirliği'ne bildirdi ve şikayetçi oldu. Mustafa Gül, savcılıkta seri numaraları alınmış 5 bin lira bulunan zarfı alarak buluşma yeri için polis memuruyla konuştu. Bir alışveriş merkezindeki buluşma yerine gelen polis memuru İ.K., zarfı aldıktan sonra Alanya'dan gelen meslektaşları tarafından suçüstü yakalandı. Elindeki zarfı yere atan ve baygınlık geçiren İ.K., sorgulanmak üzere çalıştığı şubeye götürüldü.

İ.K. ifadesinde, tayininin çıktığını anlattığı Belediye Başkanı Gül'ün, okula giden çocuklarına yardım için o parayı verdiğini iddia etti. İ.K. çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Şubesinden ilişiği kesilen polis İ.K.'nin, tayin edildiği Siirt'e gittiği belirtildi.